Itsenäisyyspäivän ehdottomasti parasta antia ovat Linnan juhlat. Etenkin näin raskaana ollessa, kun allekirjoittaneen kohdalla nuo hormonit tekevät tepposiaan. Minusta tulee nimittäin raskauden myötä aivan hirvittävän ilkeä. Ja mikäpä onkaan parempi keino purkaa agressioita kuin pilkata julkisuuden henkilöitä täysin estottomasti hyvien ystävien kanssa. No, ehkä potkunyrkkeily,  jossa hiekkasäkin sijaan uhrina on maailman veemäisin ihminen, mutta se ei nyt tässä kohtaa ja tässä tilassa ole mahdollista.

Jotenkin kummastuttaa, että vuosi vuoden jälkeen ihmiset tekevät samoja tyylimokia. Ei käydä kampaajalla tai meikattavana. Puku hankitaan vaan "jostain", eikä väri tai puvun leikkaus imartele kantajaansa lainkaan. Sitten on näitä jotka tuuppaavat tissinsä niin hyvin esille, että kotona telkkaria katsova menettää hetkeksi toimintakykynsä, kun jännää pysyvätkö hinkit puvun sisällä vai eivät. Joo, tissit on ihan kivat olla olemassa naisella. Mutta niiden esittelemiselle on paikkansa ja aikansa, eikä se minun mielestäni ole tuo vaan joku hämyinen yökerho. Ja muutenkin tuo rintavarustus tuntuu niin monelle naiselle olevan ongelma. Miten vaikeaa on mennä alusvaateliikkeeseen ja ostaa push-upit, jos hinkit roikkuvat tuolla vyötärön tienoilla?

Itse jos kutsun joskus noihin kinkereihin saisin, niin aivan varmana tälläytyisin vimpan päälle ja hankkisin puvunkin sen mukaan mikä oikeasti näyttäisi hyvältä, ei vaan peittäisi kaikkia makkaroita. Koska kyllä kai tämmöselle leveäperäiselle, isotissiselle naisellekin tehdään oikeasti kauniita asuja, ei vaan niitä säkkejä. Ja kurvit saa kohdalleen korsetilla, varmaan minunkin, vaikka vyötärö meinaakin olla hukassa. Ilmeisesti kaikkia kutsuttuja ei vaan kiinnosta se miten me tavikset heidän asuvalintojaan kyyläämme ja estottomasti nauramme tyylitajuttomuudelle. Niin, ja itsehän katsoin juhlia siinä paremmassa äitiyspaidassani ja verkkareissa :D

Omiksi suosikeiksini tänä vuonna nousi Sofi Oksasen puku. Ko. henkilön tyyli noin muuten ei miellytä, mutta puku oli kaunis. Myös Heta Hyttinen oli onnistunut. Sen sijaan PMMP:n naisten kehuttuja pukuja en vaan tajunnut. Enkä Maria Guzeninan. Tanja Karpelan vaimikäsenytnykyäänonkaan puku olisi ollut muuten onnistunut, mutta ilmeisesti maidoneritys oli tehnyt tepposensa ja puku tankkien kohdalta liian ahtaan näköinen.

Miehistä oma suosikkini oli "oman kylän poika" Howie Jacobs. Vaikka Iltalehti ehti miehen tyylin jo haukkua. Kyllä kai kiltti on ihan etiketin mukainen juhla-asu? Ja onhan siinä ollut Tarjallakin miettimistä (kuten meillä muillakin), että oliko siellä kiltin alla mitään vai ei ;o)

Tässä sitä varmaan näkee, että en ymmärrä muodista ja tyyleistä yhtään mitään. Muiden ihmisten ja ammattilaisten mielestä kun ihan eri puvut ovat niitä juhlien tyylikkäimpiä kuin minun mielestäni. Ja muut ihmiset ja ammattilaiset ovat luonnollisesti väärässä ja minä oikeassa..