Koska minusta on tullut lyhyessä ajassa avovaimo, kihlattu ja kovaa vauhtia kohti avioliittoa ollaan menossa, niin kai se sitten pitää koittaa tuolle Miehelle vakuuttaa, että osaan olla normisian lisäksi myös kodinhengetär. Ja kuinka se sitten tapahtuu?

Tilataan työkaverilta 6l punaviiniä Tallinnasta tupaantuliaisia varten. Juodaan n. 3l ennen bileitä. Kipataan n. 2l viiniä bileitä varten karahviin. Kutsutaan paikalle ihmisiä jotka eivät juo punaviiniä. Ja bileiden jälkeen krapula oli sitä luokkaa, että eipä tullut ihan hetkeen mieleen juoda karahvissa hyvin dekanteroitua(??) punaviiniä.

Mitä siis näppärä vaimoke tekee? Pyytää Miestään ottamaan pakastimesta sulamaan broilerin suikaleita ja tekaisee broiskusta ja punkusta muunnellun kukkoa viinissä illallisen. Viinin (5dl) ja broilerin (450g) lisäksi pataan tarvitaan pekonia (1pkt), sipulia sekä herkkusieniä (1prk) ja muutama desi lihalientä. Mausteeksi laitoin Provencen yrttejä, joita jostain syystä oli kaapissa, mustapippuria ja pari laakerin lehteä. Tuoksu on jumalainen. Lisäkkeeksi keitin pilahviriisiä. Ja ruoan valmistumista odotellessa tekaisin sämpylätaikinan. Jollei näillä meriiteillä pääse naimisiin, niin sitten ei millään :o)