Olen ruvennut hifistelemään lankahankinnoissani. Kun aiemmin ostin paljon ja halvalla, nyt panostan entistä enemmän laatuun. Koska kuluvan vuoden, sekä ensi vuoden kunnianhimoinen tavoitteeni on tukea kotimaisia käsityöyrittäjiä mahdollisimman paljon, yritän omassa harrastuksessanikin toteuttaa tätä periaatetta.

Ensimmäinen kotimainen värjäri, jonka lankaa pääsin hypistelemään oli Puffalan Äiti-Puffa. Lanka oli ihanaa Sukka-Puffaa. Nimestään huolimatta langasta ei tullut sukkia, vaan Khaleesit Marika Lepistön ohjeella.

nimet%C3%B6n-normal.jpg

Olin pitkään ihastellut myös Lanitium ex Machinan kuituja ja lankoja. Lopulta kiusaus kävi ylivoimaiseksi ja tilasin itselleni ihanan ihmeelisen kimaltavan Hound vyyhdin. Olen paijaillut ihanaa vyyhtiä nyt muutaman kuukauden keksimättä sille juuri sopivaa käyttötarkoitusta. Varmaa kuitenkin on, että itselleni teen siitä jotain ihanaa, tuskin tosin tästäkään sukkia tulee.

Jokunen vuosi sitten tein värjäysdiilin Lai-la-lai Yarnzin Laikan kanssa. Minä lähetin 200 g tylsän beigeä bambu-villaa ja sain takaisin uskomattoman kaunista tumman smaragdin väristä lankaa. Langasta ei valitettavasti löytynyt kuvaa, mutta puolet siitä jalostui esikoisen kauluriksi ja toinen puoli odottaa inspiraatiota. Sain myös vyyhdin Laikan värjäämää lankaa ihan yllätyksenä tällä viikolla. Shell Sockia väreissä pinkki ja vihreä. Materiaalina on villan lisäksi soijaa ja puuvilla. Näistä jalostuvat niin ikään itsekkäästi itselle Kulkukissa ja Kotitiikeri sukat.

Suomalaisia värjäreitä on useita muitakin: Ilu ja Tuulia ainakin. Heidänkin lankansa tulevat tämän projektini myötä toivon mukaan tutuksi. Lisävinkkejä ihanista suomalaisista ja suomalaisten värjäreiden langoista saa antaa kommenttilootaan.