On taas se aika vuodesta, jolloin tienpielet täyttyvät leskenlehtien lisäksi (jos tuo hemmetin lumi ikinä sulaa) vaalimainoksista. Ja pitäis kai piakkoin ruveta miettimään, että ketä sitä sitten sinne eduskuntaan äänestäis. En ole politiikkaan perehtynyt oikeastaan millään lailla. Mutta silti minulle on muodostunut kuva kotimaisista puolueista. Eikä se kuva välttämättä ole kauheen hyvä. 

En ole minkään puolueen jäsen. Olen viimeiset kymmenen vuotta äänestänyt Vihreitä. Koska se puolue ajaa monia itselleni tärkeitä asioita. Ja uskon saman linjan pitävän tänäkin vuonna, vaikka puolueen takinkääntö ydinvoiman suhteen ärsyttääkin. Joo, se on taivahan tosi, että sitä sähkömäärää, minkä Suomen kansa ja teollisuus kuluttaa, ei saada tuotettua yhtä tehokkaasti kuin ydinvoimalla, mutta vastustan sitä silti. Minusta se on pelottava energiamuoto. Enkä hetkeäkään usko, etteikö Suomessakin olisi mahdollisuutta ydinvoimalaonnettomuuteen. Päässäni on Japanin ydinvoimaturman jälkeen soinut Eppujen biisi Uraani halkeaa..

Jos kerran Vihreät nyppii, niin katotaanpas sitten joku toinen puolue. Keskusta. Ei. Nillä on ollut Vanhanen ja Kiviniemi, molemmat ovat asettuneet tällaisen tavallisen ihmisen yläpuolelle niin totaalisesti, että ei tulis mieleenkään äänestää. Ja sit on nää vaalirahaepäselvyydet sun muut. Eikä puolue mitenkään aja minun asiaani.

Kokoomus. Ei nappaa sekään. En oli suurituloinen, joten en kuulu Kokoomuksen kannattajakuntaan. Puolue ei aja minun asiaani millään lailla. Jos mikään puolue ei vilpittömästi aja Tavallisen Suomalaisen Ihmisen (TM) asiaa, niin Kokoomus on minun nähdäkseni tehnyt kaikkensa kurjistaakseen niiden kaikkein heikoimmin toimeentulevien asiaa. Ja että suorastaan vituttaa tää keskustelu tasaverosta. Miten hitossa sellainen voi olla reilua? Jos toinen tienaa 1000 € kuussa ja toinen 10 000 € ja molemmilta viedään neljännes tuloista veroina. Eikö muka tuon pienituloisemman elintaso huonone merkittävästi, kun aikaisemmin veroa meni huomattavasti vähemmän. Ja eikö muka tuon suurituloisemman elintaso nouse, kun aikaisemman 40% sijaan palkasta meneekin lähes puolet vähemmän veroihin. Tasa-arvosta ei voida puhua.

Sitten SDP. Juuei. Puolue on jotenkin menettänyt uskottavuutensa. Lähinnä mieleen tulee räksyttävä pikkupiski, joka haukkuu kaikkea ohi kulkevaa ja puree posteljoonia jalkaan. Puolueen ideologian tietty pitäis iskeä minuunkin, kun en ole rikas vaan ihan normaali työtä tekevä perheenäiti. Mut kun ei niin ei.

Ja Perussuomalaiset. Minä pidän itseäni ihan perussuomalaisena naisena. Enkä jaa yhtään ainoaa näkemystä heidän kanssaan. Kyllä se kuulkaa isoilta osin on ihan suomalaisen yhteiskunnan vika, että maahanmuuttajilla on ongelmia ja täten mahdollisesti aiheuttavat ongelmia kantaväestölle. Puolueella on varmaan ihan hyviä teesejä joo, mut nää helkutin hörhöt ja suorastaan typerät ideat, kuten euron vaihto takaisin markkaan syövät puolueen uskottavuutta.

Vasemmistoliiton juna meni jo. Olisitte pitäneet sen Siimeksen. Ei oikeastaan muuta sanottavaa. Tiettyvois antaa protestiäänen, kun kyllä vasemmistoakin mielestäni tarvitaan.

Kristillinen liitto. Joku voi tykätä Päivi Räsässen fundamentaalista linjasta, mutta minun mielestäni ko. henkilö pilaa koko puolueen maineen. Eihän kristillisissä arvoissa sinällään mitään pahaa ole, niiden mukaan kun kuitenkin elää valtaosa maamme väestöstä. Mutta Räsäsen lausunnot kyllä aiheuttavat sellaisen reaktion, että en vaan voi puoluetta äänestää.

Ja RKP. No joo. En ole ruotsinkielinen, eikä suvussamme taida olle ketään muutakaan sellaista. Paitsi pikkuserkkuni jotka ovat syntyneet ja asuneet ikänsä Ruotsissa. Ei ehkä ihan niin ärsyttävä kuin Kokoomus, mutta ajanee samaa porvareiden asiaa kuin suomenkielinen vastineensakin.

Ja niitä lukuisia pikkupuolueita en nyt pidä oikeina vaihtoehtoina ollenkaan. Sori vaan, ihan varmasti tekin ajatte tärkeäksi katsomianne asioita, mutta kun ei teistä kuulu mitään.

Normaalisti olen äänestänyt naista. Ja mikäli mahdollista, insinööriä. Nyt pitäis vielä listaan lisätä äitikin. Ja koska protestoin uskonnon varjolla harjoitettavaa syrjintää (nyt just kohutaan suorastaan kuvottavasta kampanjasta, jossa "Anni" kertoo miten hän Jumalan armon avulla pysyti muuttumaan bi-seksuaalista heteroksi. "Annin" uskottavuutta lisäis se, että hän esiintyisi omalla nimellään ja naamallaan), olis kiva jos ehdokas olis vielä lesbokin. Ja ihan vain ärsyttääkseni, olis hyvä jos olisit maahanmuuttaja. Et kaikki nämä kriteerit täyttävät ehdokkaat voivat ilmoittaa äänestysalueensa ja numeronsa tänne, lupaan laittaa linkin blogiin, vaikka en vaalipiiriinne kuuluisikaan.

Edit 28.3.2011:

Viikonloppuna surffasin netissä ja testasin neljä eri vaalikonetta. Jokaisesta sain eri ehdokkaan. Yksi kommunisti, yksi kristillisdemokraatti yksi pikkupuolueen edustaja ja yksi vihreä. Koita tässä sit äänestää..