Tajusin juuri, että jouluun on aikaa enää pari kuukautta! Minunhan piti tehdä vaikka mitä joululahjoiksi, mutta en taida ehtiä tehdä puoliakaan. Rinsessalle oli tarkoitus tehdä lapaset ja koristella ne Valo-Annilla. Mutta kun Annia ei enää löytynyt kaupasta (Novita näköjään myy sitä suoraan). Muutama kranssi Novitan huopas-ohjeella olisi kiva kokeilla, mutta kun en tampio ymmärrä ohjetta. Lisäksi itselle pitäisi keritä tekemään talven varalle Kuurasta liivi, niinikään Novitan ohjeella. Kummitytöille oli ajatuksena tehdä Viron hahtuvasta joko lapaset tai töppöset. Pikku-Rinsessalle piti tehdä villatakki Novitan Woolista, jota hamstrasin viime kesänä tarjouksesta. Pikkusiskollekin oli mielessä yks jutska, saa nähdä miten aika riittää (en voi kertoa että mikä, kun se käy salaa täällä lueskelemassa, eikä koskaan jätä kommenttia!). Toiselle kummitytölleni ostin viime jouluna nuken, nyt voisi neuloa sille vaatteita. Nukelle siis, ei tytölle. Äitinsä kun on monilahjakkuus, niin hoitanee pikkuneidin pukemisen. Miehen Tytär halusi villasukat, on perinyt isältään kylmät varpaat.

Lisäksi puikoilla on kasa keskeneräisyyksiä, joista yksi ekan blogiarvontani voittajan kummitytölle menevät sukat. Sukat siis ovat kyllä hyvällä alulla, mutta niistä taitaa tulla liian pienet, eli on purettava ja aloitettava uudestaan.

Pikkusisko kaipaili villasukkia. Mihinköhän se muuten ne sukat on kadottanut jotka tein synttärilahjaksi? Sellaset oranssit.. Kuvakin löytyy varmaan täältä blogista jostain.. Asiaan liittyen, miten saa neulottua villasukkaan paksummat pohjat? Päälliosa siis saa olla ihan normaalia, pohjan pitäisi olla paksumpaa. Pitääkö pohja ja päällinen neuloa erikseen ja ommella myöhemmin yhteen? Tietty jos tekis samanlaiset unisukat sille kun tein itselleni, Palmaa ja Nallea. Ois nopsa neuloa ja takuulla lämpimät. Toisaalta se katteli kirpparilta ostamaani pätkävärjättyä lankaa "sillä silmällä"…

Nyt puikoilla on siis Ullassa olleet Nukkumaijan unisukat. Aivan käsittämättömän nätit sukat ja kuvio on niin helppo! Olen aivan suotta pelännyt neuleohjeiden kokeilemista. Fifikin onnistui ihan kivasti (niiltä osin kuin se on valmis, puikolla köllöttelee sekin edelleen..), mutta että siis ohjeen ymmärsin Katrin suosiollisella avustuksella ja hieman helpommalla langalla tehtynä.. Mohair lanka ei ole aloittelijalle ihan niitä kaikkein helpoimpia, väitän minä.

Hmm.. Tänään voisikin käydä nuo käsityölehteni läpi ja merkata niihin ne ohjeet joita pitäisi kokeilla. Ja sitten siitä vaan aloittaisi tekemään yksi kerrallaan.

Ja vihjeenä, tarkkailtaa blogiani, laskuri lähestyy kävijä kävijältä 10 000:tä. Tiedossa saattaa olla arvonta…