Olen jäänyt koukkuun eri lehtien yleisönosastokirjoituksiin. Ne on pakko lukea ihan jokaisesta meille kannetusta lehdestä, ihan maksetusta sanomalehdestä sekä jokaisesta paikallisesta ilmaisjakelusta (joita meidän talouteemme tulee 3). On aivan loistavaa huvia lukea ihmisten valituksia milloin mistäkin asiasta. Yleensä ne asiat vielä toistuvat kuukausi kuukauden perään. Olen vahvasti alkanut epäilemään, että joku tekee viattomille ihmisille kiusaa ja provosoi keskustelun käyntiin, jotta yleisönosastoissa tapahtuisi edes jotain.

Yleisimmät aiheethan tunnetusti minun kotikaupungissani (ja varmaan monessa muussakin ovat):

  • Koiranomistajat, jotka eivät korjaa koiriensa jätöksiä (ja kyllä, se on ällöttävää, kun keskellä jalkakäytävää on vuori koiranpaskaa)
  • Keskustapyöräily, joka tänä kesänä on täällä kuumentanut tunteita niin kävelijöiden kuin pyöräilijöiden kesken (se on muuten kumma miten n. sata vuotta ollaan sovittu samalle raitille, mutta ei sovita enää).
  • Lastenvaunujen kanssa ilmaiseksi kaupungin busseissa matkustavat (ja mikä narina siitä sitten syntyisi, kun koko bussi seisoisi pysäkillä niin pitkään kuin vanhempi ehtisi käydä matkan maksamassa etuovella).  
  • Fortumin hinnan korotukset (Suomessahan saa sähkön hinnan kilpailuttaa, kuka pakottaa maksamaan ylihintaa).
  • Häiriköivät moponuoret (joista itsekin tosin avauduin taannoin blogissani)
  • Kesän "hedelmällisin" keskustelu on käyty homoliittojen siunaamisesta (keneltä sekään on pois, jos pariskunta haluaa liitolleen kirkon siunauksen? Kristillisen kirkonhan pitäisi olla suvaitsevainen, eikä kivittää jokaista normeista poikkeavaa).
  • Paperimiesten/kuorma-autonkuljettajien/sairaanhoitajien/opettajien hyvät/huonot palkat.

Kaikesta päätellen Suomen kansalla menee aivan helvetin hyvin. Jos meillä asiat olisi oikeasti huonosti, ei edellä mainittujen kaltaisista asioista kukaan valittaisi.