Strömsö-ohjelma on monivuotinen suosikkiohjelmani. Kun se siirtyi FST:lle, sen katsominen jäi toviksi, mutta nyt olen löytänyt sarjan uudestaan. Eilen taisi tulla viikonlopun uuusinta, ja mieleen jäi muhimaan idea, joka täksi jouluksi tuskin jalostuu lahjoiksi, mutta ehkä ensi vuonna?

Eräs sarjan naisista (sori, en nyt millään muista nimeä) oli käynyt turkkilaisessa hamamissa. Ja siellä on kuulemma käytössä saippualla täytetty pesukinnas. Nainen oli siitä saanut idean tehdä samanlaisia ihan kotikäyttöön. Käytännössähän homma toimi niin, että hän rouhi saippuanjämiä (joita meillekin on kertynyt), lisäsi sekaan shea-voita, tuoksuöljyjä ja laittoi seoksen valkoisesta säkkikankaasta ommeltuun pussin. Kinnas sekä kuorii, että puhdistaa ynnä kosteuttaa ja antaa ihana tuoksun.

Itse en omista ompelukonetta, enkä sitä varmaan osais käyttääkään. Ja jos vaikka oppisinkin, niin pikkuapulaiset olisivat varmana kärppänä vieressä apuloimassa. Joten jätettäköön ne hommat suosiolla muille. Mutta neulojana mieleen tuli, että mitäs jos saippuaseokselle neulois pussukan bambu- tai puuvillalangasta, vaikka helmineuletta, niin pintaan tulis vähän rikkonaisuutta ja saatais kuoriva ominaisuus. Vois toimiakin. Pakko kai tehdä proto, jotta näen onko idea toimiva. Et varokaa vaan ystävät rakkaat, kohta teillä kaikilla on pesukinnas roikkumassa kylppärissä ;o)