Meillä ei ole varaa mennä naimisiin. Haluamme pitää kunnon bileet perheelle, sukulaisille ja ystäville. Muutama päivä tehokasta surffailua takana, ja konkurssi uhkaa.. Kotiseudullamme on todella harvassa paikat joihin voi viedä omat ruoat ja juomat. Pitopalvelun kautta ruoka maksaa n. 38€ / hlö. Vieraita olisi tulossa satakunta (ja tähän päälukuun on laskettu pakolliset sukulaiset sekä parhaat ystävät. Kirottua kun on pelkästä ajatuksesta sikiävää sukua). Pelkkä ruoka siis maksaa liki 4000€. Joka siis on koko lailla häiden kokonaisbudjetti.. Leivonnaiset saadaan onneksi ihan perhepiiristä. 

Hääpuku maksaa n. 400-1000€. Miehen puku useamman satasen. Tilavuokrat ovat keskimäärin 500€. Sormus xxx €. Vaikka en tosiaankaan vaadi monen tonnin rinkulaa, niin kivellisen sormuksen haluan, ja alle kahdensadan sellaisia ei irtoa.. Lisäksi päälle tulevat kampaaja, meikkaus, kutsut, yms. Ja vaikka kuinka tekisi paljon itse, palaa rahaa sairaasti. Jospa sittenkin mentäisiin vaan kaikessa hiljaisuudessa maistraatissa naimisiin ja käytäis jossain leivoskahvilla… Tai tarvii ruveta lottoomaan.

Käsityöihmisenä haaveilen puvusta, jossa olisi jotain omatekemääni. Vaikka jonkunlainen pitkä pitsineuletakki, juhlat kun tosiaankin pidetään syksyllä. Oisko kellään ohjetta moiseen? Lankaideoita? Ettei morsio raavi itseään kuin syyhyssä koko päivää.. Kiirehän tässä vielä perkele tulee. Lueskelin noita hääfoorumeja, ja osa jengistä oli kotipaikkakunnallamme varannut hääpaikan jo 2,5 VUOTTA etukäteen!! Minä en vielä 2,5 KUUKAUTTA sitten edes tiennyt meneväni naimisiin… Mutta josko syksy ei olis ihan niin sesonkiaikaa.

Ja tämä sitten on viimeinen hääpostaus siihen saakka kunnes jotain on konkreettisesti tehty asian eteen. Kihlautumisen lisäksi siis. Tosin ahdistus meinaa iskeä jo nyt niin pahasti että en edes halua ajatella asiaa...