Netissä on meneillää kansalaisaloite jossa haetaan tasa-arvoista avioliitto-oikeutta sukupuoliseen suuntaumukseen katsomatta. Tämä herättää luonnollisesti tiukkaa keskustelua, kun arvomaailmat rymisevät vastakkain. Tärkein on kuitenkin unohtunut: yksittäisen ihmisen oikeus tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Jos tänä päivänä olisi olemassa kielto, että eri etnistä alkuperää olevat ihmiset eivät saisi mennä virallisesti naimisiin, olisimme Amnestyn ihmisoikeusrikkomuslistan kärkimaita. Nykyään ei ole millään muotoa hyväksyttävää karsia oikeuksia etnisen alkuperän vuoksi. Ja hyvä niin.

Nyt jos tämä viedään keskustelun aiheen tasolle, asiasta tuleekin pyhä. Raamatussa sanotaan, Raamatussa kielletään.. Olen Raamatun lukenut. Siellä sanotaan ja kielletään monia asioita, joita pidämme tänäpäivänä itsestäänselvyyksinä. Kehotankin ihan jokaista kirjan lukemaan, jos ei muuten niin yleissivistysmielessä. On helppo piiloutua suvaitsemattomuudessaan Raamatun sanojen taakse. Kysynkin ihan suoraan: keneltä tämä laki on pois? Kuka siitä kärsii? Ja miksi. Ja Raamattuun on ihan turha vedota, haluan ihan oikeita ja rehellisiä mielipiteitä. Jos olet nainen ja käytät housuja, rikot Raamatun sanaa vastaan. Jos ole mies ja ajat partasi, rikot Raamatun sanaa vastaan. Jos taas elät ihan tasan niin kuin Raamatussa sanotaan, voit perustella mielipiteesi vakaumuksella.

Jos jollekin jäi epäselväksi niin kyllä, kannatan tasa-arvoista avioliittolakia. En näe mitään estettä myöskään perheen ulkopuoliselle adoptiolle. Ja mielestäni kaikilla halukkailla pitäisi olla oikeus kirkkohäihinkin näin halutessaan. Jos kerran kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, niin miten voidaan millään lailla perustella tämän lain hylkäämistä.