Kaiken tämän sairastamisen lomassa meillä on tehty uusia hankintoja perheen jälkikasvulle. Janne sai uuden sängyn ja molemmille yhteiseksi hankittiin sisarusrattaat.

Jannen uusi sänky on siitä kätevä kapistus, että siitä saa nuo pinnalaidat pois. Joten sänky menee tuonne kouluikään saakka oikein mainiosti. Huonona puolena on tällä hetkellä se, että itse sängyn pohja on paljon matalammalla kuin Jannen vanhassa pinnasängyssä. Ja johtuen tästä melko pitkälle edenneestä raskaustilastani, pojan nostaminen sänkyyn ja sängystä on melkoisen haastavaa. Kädet eivät siis meinaa riittää pohjalle saakka. Yöllä oli milteipä surkuhupaisa tilanne, kun Janne itkeskeli sängyssään ja äiti ihmetteli kovasti syytä. Selvisi että puoliuninen poika oli sitten pissanut sen järjettömän määrän maitoa, jonka eilen illalla kittasi. Ja yöpuku oli märkä (sänky muuten onneksi ei). Kun koitin poikaa nostaa sängystä pois, en meinannut millään ylettyä. Ja jokainen puolinukuksissa olevaa lasta nostanut tietää miten veltto tuollainen lapsi on. Siinäpä sitä sitten tovi meni ennen kuin poika oli nostettu pois punkasta ja päästiin vaihtamaan kuivaa ylle. Aamulla komedia toistui, kun poika itkeskeli ja koitin kaivaa sängyn pohjalta hänelle tuttia suuhun. Näky oli varmaan järjettömän koominen, kun äiti sovittaa sängynlaitaa mahan ja rintojen väliin (ei, se ei ole vyötärö, koska vyötäröä ei enää ole. Maha alkaa heti rintojen alta..), että edes hieman pääsisi alemmas. Ja ähinä oli melkoinen, mutta yletinpäs tuttiin ja rauha palasi hetkeksi makuuhuoneeseen.

Carenaa on monesti moitittu halpismerkiksi, mutta nämä tuplarattaat ovat kyllä ihan huiput. Lähes kaikki vaunut ostaneet ovat olleet tyytyväisiä. Ihan plussaa vaunuissa on se, että toisen ipanan saa istumaan naama menosuuntaan ja toisen taas koppaan naama työntäjään päin. Hyvin harvassa saman tai kalliimmankaan hintaluokan vaunuissa on sama ominaisuus, asioimassamme liikkessä ainoastaan huippukalleissa Hartaneista löytyi. Lisäksi etupyörät ovat lukittavat, joten vaunuja on törkeän kevyt työntää silloin kun pyörät eivät ole lukittuna. Oli muuten aika järkytys tajuta, että tämän hankinnan myötä meidän perheeseen ostettiin kolmannet rattaat, eikä kaksista aikaisemmista oikein pysty vielä hankkiutumaan eroon..

Paljon muutahan me ei sitten olla enää hankkimassakaan tuolle tulokkaalle. Uusia Aventin tuttipulloja tarvitaan muutama (suosittelen muillekin, ovat hieman kalliimpia kuin tavalliset pullot, mutta huomattavasti laadukkaampia, eivät meillä ole menneet miksikään, kun taas nuo halvemmat ovat ihan harmaantuneet). Lisäksi pari vauvatuttia ja kotiutumisvaatteet. Josko tuo pieni saisi edes kerran eläissään muita kuin isoveljeltä saatuja vaatteita :)