Illan viimeinen tekoni ennen omaan sänkyyn menoa on käydä kurkkaamassa lastenhuoneessa nukkuvia pieniä poikiani. Ensin menen kuopuksen sängyn viereen. Saatan vähän hipaista poskea, mutta useimmiten en, koska muuten poika voisi herätä siihen. Otan sängystä tuttipullon pois ja laitan peiton päälle. Mikäli poika ei siis nuku peiton päällä. Kuopus on levoton nukkuja. Vaikka miten hänet illalla laitetaan pää tyynylle ja varpaat toiseen suuntaan, niin päin hän ei takuulla ole. Yleensä poika nukkuu sängyssään poikittain, pienet varpaat vaan kurkistelevat pinnasängyn pinnojen välistä. Seison hetken sängyn vieressä ja katselen pientä nukkujaa.

Sitten siirryn esikoisen sängyn viereen. Esikoinen nukkuu vähän rauhallisemmin kuin kuopus. Hänen päänsä löytyy useimmiten tyynyltä, kainalossa on tiukasti "Timppa-lammas". Laitan peiton päälle ja saatan häntäkin silittää poskesta. Jälleen seison hetken sängyn vieressä ja katselen nukkuvaa poikaa.

Hiivin hiljaa pois lastenhuoneesta. Jätän oven auki ja menen omaan sänkyyni. Mikäli Mies on jo sängyssä, saatan ohimennen silittää häntä kädestä tai selästä. Kertoa näin, että minä olen tässä ja hän on minulle rakas. Sitten onkin levollista käydä nukkumaan.