Keräilen ilmeisesti jonkunlaista motivaatiota jouluasioiden järjestelyyn. Jouluun on aikaa reilu viikko ja minulla on tasan 1 lahja ostettuna. Toinen on tilattu, ja nyt jänskättää tuleeko se ajoissa perille. Jouluverhot on ripustettu keittiöön ja ikkunalaudalla on kynttelikkö. Olohuoneeseen en sitten viime joulun jälkeen saanut verhoja vaihdettua ollenkaan, joten meillä ollaan oltu joulutunnelmissa koko vuosi. Kynttilöitä on poltettu, torttuja paistettu ja glögiä juotu. Sunnuntaina olis ehkä mahdollisesti edessä muumi-piparkakkutalon tekeminen. Emme ole vielä edes päättäneet missä pyhät vietämme. Oltaisko kotona vai lähdettäiskö mummolaan.

Joulukortit kirjoittelin hirveellä kiireellä eilen. Kunnes tänään selvisi, että eihän niillä mikään kiire ole, kun viimeinen lähetyspäivä on huomenna. Jotenkin koko syksy on mennyt niin hirveetä haipakkaa ohi tästä järkyttävästä pimeydestä huolimatta, että en meinaa pysyä mukana. Viikonloppuna on siis pakko mennä tuhansien muiden kanssa tavaratalohelvettiin lahjoja etsimään. Olisko kannattanut olla liikkeellä ajoissa?

Mut en sit tiedä, ei kai se kivaa ole sekään, että äiti on viikkotolkulla joulustressin vuoksi pahalla tuulella ja aatto on täys katastrofi. Että ehkä se joskus on ottaa edes yksi pyhä ilman sen suurempaa hössötystä.