Mikähän siinä oikein on, että useimmin kun "antaa palautetta", se palaute on negatiivista. Itsekin sorrun aika ajoin kiukkupäissäni antamaan palautetta milloin mistäkin asiasta. No joo, jos nettioperaattorin toiminta vaan on vuodesta toiseen hanurista, niin ehkä silloin on aihettakin ilmoittaa toiminnan olevan just sieltä ja vaihtaa toiseen. No, en minä nyt ihan noita sanoja käyttänyt, mutta sanoinpahan vaan, että kun teillä ei tunnu tämä homma nyt mitenkään onnistuvan, niin kilpailijalla varmaan onnistuu. Ja vaihdoin nettiliittymää. Ja kilpailijan kelkassa homma tuntuu toimiva.

Eilisessä postauksessani kehuin kovasti Novitan sukkaliitettä. Ja samaa hehkustusta olen lukenut niin Ravelrysta kuin blogeistakin. Ja päädyin sitten lähettämään Novitalle palautetta lehdestä. Että se oli ihana ja kiitos että pistitte sen klubilaisille kotiin ihan ilmatteeksi. Ihan parhautta oli Novitalta saamani vilpittömän ilahtunut vastaus. Josta siis tämänkin postauksen aihe. Että kuinka usein olen itse lähettänyt mm. ko. yritykseen narinaa langan solmuista tai muusta, mut en koskaan ole kiittänyt hienosta ohjeesta tai ihanasta lankauutuudesta tai -väristä. Novitaahan tulee monesti parjattua, mutta totuus on, että minunkin lagoistani iso osa on novitaa. Lankoja saa ostaa miltei joka kioskista, ja paljon löytyy niistä alekoreistakin.

Ehkä samaan kategoriaan menee myös palautteen saaminen työstä. Olen, kuten mainittua, vaihtanut työpaikkaa toikokuussa. Ja jaksan edelleen ällistyä/nolostua/ilahtua saamastani hyvästä palautteesta. Minulla on huippukiva työpaikka. Ei ehkä ihan niin huippu kuin esim. Katrilla, jonka pomo on niin reilu et antaa neuloa työaikana ;o) Mutta ei kai kellään joka on töissä muualla kuin lankakaupassa tai omistaa sellaisen ole noin kivaa työpaikkaa. Edellisessä työpaikassani palautetta sai vain negatiivisessa mielessä, kehuminen tai kiitoksen antaminen ei kuulunut toimenkuvaan. Ja kun itse saan hyvää palautetta ja kiitosta työstäni, muistan antaa palautetta ja kiitosta muillekin.

Tarviikin pistää itselleni tavoitteeksi antaa positiivista palautetta ainakin kerran kuussa. Joko töissä, kotona tai muussa paikassa.