No vaikkapa siitä, että esikoinen päättää herätä vähän kuuden jälkeen, herättäen äidin ja kuopuksen. Kukaan ei enää nuku.

Tai siitä, että kuopus säikähtää tukkoista nenäänsä ja itkee milteipä paniikissa. Äiti koittaa lasta rauhoitella parhaan kykynsä mukaan. Lasi rauhoittuu, mutta itku alkaa uudelleen heti kun äiti laskee tämän käsistään hoitopöydälle. Ja kuopus on laskettava hoitopöydälle, koska esikoinen on hienosti tehnyt pissan ja kakan pottaan ja kaivelee sormellaan kakkaista pyllyään.

Tai ehkäpä siitä, että esikoinen syö aamupalaksi lattialta löytämäänsä edellisen illan iltapalaleipää. Samaan aikaan äiti polttaa puuron pohjaan, joten aterian kruunaa pohjaan palanut puuro.

Tai ehkä kuitenkin siitä, että kaiken tämän jälkeen äitipolo ei enää ole varma onko puurokattilassa puuroa, vai ovatko puurohiutaleet menneet sekaisin kahvinporojen kanssa. Siinä tapauksessa äiti saa aamukahvimukiinsa puurolle maistuvaa vettä ja puurolautasille lusikoidaan pohjaanpalaneita kahvinporoja.

Tai entäs jos kuitenkin siitä, että esikoinen kippaa aamupalan jälkeen pipo- ja hanskakorin nurin eteisen lattialle, sanoen lakonisesta, että oho. Samaan aikaan tietty kun äiti ruokkii kuopusta.

Tai siitä, että jos äidin silmä välttää hetkeksikään, käy esikoinen lyömässä kuopusta jollain. Äidin silmien alla vauvaa vaan silitellään ja pusitellaan.

Tai sittenkin siitä, kun esikoinen päätää olla olematta kaikkien kaveri puistossa ja tönii muita lapsia heti kun silmä välttää, aiheuttaen yhden pikkutytön kaatumisen ja hieman isomman pojan kiukustumisen. Ja heittääpä vielä hiekkaakin perään.

Tai siitä, että leivän ja voin lisäksi kaupasta tarttuu äidin mukaan valtaisa määrä suklaata. Koska ohimosuoni tykyttää siihen malliin, että ellei tilaan saa suklaakemikaaleja, niin esikoisen sanoin äidiltä "mennee heemo".

Tai siitä, että ennen lounasta isiä oli kysytty ainakin tuhannen kertaa, ja äiti kärsivällisesti joka hemmetin kerran selittää, että isi on töissä ja tulee sitten kotiin kun esikoinen on nukkunut päiväunensa.

Ja sitten, ihan yhtäkkiä molemman pojat nukkuvat samaan aikaan sen hetken, että äiti ehtii juoda päiväkahvinsa ja syödä suklaansa rauhassa. Ja kuopus herää hyväntuulisena, kuten aina. Kuka voi olla kiukkuinen kun vauva hymyilee kaikilla ikenillään? Ja isikin tulee kohta kotiin, ja maahan palaa ihana rauha..