Meillähän esikoinen on ollut kova puhumaan jo tuosta reilun vuoden iästä. Edelleenkin pojan käsittämättömän laaja sanavarasto ja lapsen logiikka jaksavat hämmästyttää ja ilahduttaa ainakin äitiä.

Tuossa iltana muutamana oltiin pojan kanssa iltatoimissa. Hampaiden pesu on meillä ollut aina sellainen vihattu toimenpide. Hampaat kyllä pestään, mutta mitään iloa se ei ole kummallekaan osapuolelle. Joskus kun poika vastustaa, on mielessä vaikka mitä sanoja. Mutta toistaiseksi olen pystynyt pitämään ne sisälläni. Toisin kuin Mies-polo, joka kerran kiukustuessaan ärähti pojalle, että avaa nyt helkutti se suu. Kuten arvata saattaa, pieni mies sanoo joka ainoa ilta hammaspesulla isin sanat: "Avaa helkutti se suu". Ja tismalleen samalla äänenpainolla, jolla Mies asian sanoi. Näillehän ei kai sais nauraa, mutta kyllä minulla ainakin väkisin pettää pokka. Ihan joka ilta.

Pientä poikaa hämmästyttää ja kummastuttaa moni asia. Mm. se, että meillä on kaksi mummoa. Ja ne mummot pitäis sitten erottaa toisistaan jollain. Pienen pojan yksinkertainen ratkaisu: meillä on papan mummo ja "Hallin" mummo. Ja kun minä soitan äidilleni, niin pojan on ihan pakko päästä sanomaan "Hallin" mummolle moi. Ja onhan se toki tärkeetä erottaa mummot toisistaan jollain lailla, olihan meilläkin aikoinaan Latovainion mummo ja Mäntyjärven mummo.

Esikoinen on myös ilmaissut musiikkimakunsa. Meillähän kuunnellaan lastenlauluja niin kotona kuin autossa. Rölli on ihan paras, ja tasasijoille sen kanssa on kirinyt Ipanapa 3, ja erityisesti Teippilaulu. Nyt lastenlauluja on kirimässä kiinni "helilokki" (=hevirokki), jota kuunnellaan lujaa ja odotetaan "koska paukahtaa". Helilokkia kuunnellaan yleensä mahdollisimman vähissä vaatteissa (yleensä Pippelisankarin asusteissa) ja mahdollisimman korkealle paikalla. Koska pöydälle ei saa kiivetä, niin paikaksi on valikoitunut olohuoneen nojatuolin käsinoja. Helilokin vaimentaminen saa aikaan äänekkään vastalauseryöpyn. Ja jottei kuopus jäisi pekkaa pahemmaksi, niin myös hän kiipeää samalle tuolille, tosin istuu toisella käsinojalla ja pitää mahdollisimman kovaa ääntä. Tähän mennessä kuunnellut helilokit ovat olleet Metallicaa ja Rammsteinia, muut levyt ovat muuton jäljiltä hukassa. Lahjavinkkinä vois olla helilokkibändin paita, et muutkin ymmärtää mitä meillä kuunnellaan.. 

Kuten olen jo monesti sanonut, ja sanonpa taas, että meidän huushollissa ei ihan hirveesti noita tylsiä hetkiä ole :D