Opetus numero 1: Yksinäisen naisen, joka ei ymmärrä niin yhtään mitään autoista, ei kannata ostaa autoa. Tai sitten tulojen täytyy olla sen verran korkeat, että on varaa hankkia ammattitaitoinen korjaushenkilö pitämään auton kunnossa (vaihtoehtoisesti voi hankkia ns. hoidon, joka on ammatiltaan automekaanikko tms alan harrastaja. Tosin tämäkään ei ihan ilmaista taida olla. Ja tästä hoidosta voi olla vaikeaa päästä eroon, kun auto on taas kunnossa).

Ongelmia siis aiheuttaa Elviksen takatassu. Kumi on tyhjähkö. Eilen sankarittareni J sai renkaaseen vähän lisää ilmaa. Sitä ei kuitenkaan mennyt tarpeeksi. J epäili, että renkaassa voi mahdollisesti olla reikä. Yön aikana kumi ei kuitenkaan ollut tyhjentynyt, ja on nyt täydempi kuin ennen ilman lisäämistä. Jostain syystä (mm. huoltiksen ilmapullo tyhjeni) ilmaa renkaaseen ei mennyt riittävästi. Koska ajankohta oli myöhäinen (klo 22), ei apua saanut. Viereisen rakennuksen pihalla oli kymmenkunta "miestä" seuraamassa yritystämme, mutta yksikään näistä "uroista" ei tarjonnut apuaan. Ei näin arvon herrat, ei todellakaan näin. Vaikka uskon sukupuolten väliseen tasa-arvoon, ei se tarkoita sitä, että osaisin tehdä kaiken itse. Ja vaikka melkein kaikesta itse selviydynkin, auton kanssa tarvitsen apua. (Tietenkään en itse apua pyytänyt, koska se olisi vaikuttanut siltä, että olen täydellinen blondi.. Mutta sillä ei ole kerrassaan mitään tekemistä tämän asian kanssa.)

Opetus numero 2: ota aina meikit mukaan salille, ja reenien jälkeen pakkeloi itsesi ihmisen näköiseksi. Saunan jäljiltä punainen naama ja pörröiset hiukset EIVÄT houkuta avuliaita miehiä parveilemaan ympärille vaikka nämä selkeästi huomaisivat avun tarpeen.

Toisaalta, kuten eräs henkilö minulle aikoinaan sanoi: vain tyhmät oppivat virheistään… ;o)