Anu Saagin on taas avautunut. Nyt yli puolet synnyttäneistä naisista alkaa pelätä vielä sitäkin, että raskauskiloja ei saa halleberrymäiseen tapaan kuudessa viikossa pois ja että mies lähtee sitten siitä suivaantuneena vieraisiin. Saagimin väitteistä huolimatta, kaikki miehet eivät pidä hoikista naisista, eivät ennen eivätkä jälkeen raskauden. Jos näin olisi, minä olisin katkeroitunut neitsytvanhapiika, enkä edes voisi haaveilla avioliitosta ja perheestä. Ja koska olen tukevasti raskaana, kihloissa ja kovaa kyytiä menossa naimisiin, en siis ole neitsytvanhapiika. Joten Anu Saagim on väärässä ;o)

Ja mikäpäs siinä Hallella ja kaikilla muilla rikkailla ja kuuluisilla on laihduttaessa, kun on rahaa palkata personal trainer jonka kanssa treenaa päivittäin tuntikausia, ravintoterapeutti joka laatii täydellisen ruokavalion, lastenhoitaja joka vahtii lasta sillä aikaa kun äippä reenailee, kodinhoitaja joka pitää kodin kunnossa, että tuore äiti voi rauhassa keskittyä kurveihinsa jne. Kyllä, monimiljonäärinä voisin itsekin toimia noin. Ellen siis olisi näin mukavuudenhaluinen, laiska ja saamaton ja inhoaisi liikuntaa, jota harrastan vain siksi että niin kuuluu tehdä..

Todellisuus keskivertolapsiperheessä on kuitenkin toinen: Äiti syö sitä mitä kiinni saa silloin kun ehtii. Kun tuoreen vauvan lisäksi hoivattavana voi olla muitakin lapsia, jotka pitäisi ruokkia ja hoitaa. Kotikin pitäisi pitää kunnossa, eikä vaan voi lähteä salille jumppaamaan tuntikausiksi päivittäin. Jos vauva valvottaa, ei takuulla ole energiaa lähteä ylistämään liikunnan iloa, vaikka kuinka tietäisi sen olevan hyväksi ja miellyttävän miestä. Ja vaikka en vielä synnyttänyt olekaan, voin kuitenkin olla melko varma siitä, että tuo miehen miellyttäminen ei tuoreen äidin mielessä ole ensimmäisinä hetkinä ihan päälimmäisenä. Synnyttäneet lukijat varmaan voivat oikaista harhaluuloni, jos väärässä olen.

Niin, ja tämän Saagimin avautumisen voi lukea tämän päivän Iltasanomista. Samaisesta jutusta pisteet kotiin kerää Jenni Ahola, joka pitää synnytyksen jälkeistä laihdutusta epäluonnollisena. Ihan oikeasti kun sille rasvan kerääntymiselle on biologiset syynsä, joskin nykyään tässä yltäkylläisessä maailmassa sitä vararavintoa ei ihan niin paljon tarvita kuin joskus ammoisina aikoina, kun ravinnon saanti oli epävarmempaa.