Reissuun kannattaa varautua kevyellä lukemisella. Dekkarit ovat siihen tarkoitukseen erinomaisia vaihtoehtoja. Ja jos valitsee mukaan vielä pokkariversion, eivät ne paljoa paina laukussakaan. Lentokoneessa, -kentällä ja hotellissa ahmaisin Jilliane Hoffmanin Morpheus-kirjan. Kirja on jatkoa Cupidolle. Molemmissa kirjoissa metsästetään sarkamurhaajaa. Sinällään kumpikaan kirja ei välttämättä saa mainintaa maailman kirjallisuuden merkkiteos listoilla, mutta yhtä kaikki, minä tykkäsin molemmista. Jos haluaa oikeasti pysyä kärryillä, on syytä aloittaa sarjan aloittavasti kirjasta, Cupidosta, jossa nuori, valmistumassa oleva lakinainen raiskataan julmasti ja jätetään kuolemaan. Raiskaajan harmiksi nainen ei kuolekaan.

Jatko-osassa seurataan mitä päähenkilölle on tapahtunut Cupidon jälkeen. Harvat dekkarit pystyvät minua, himolukijaa enää yllättämään, mutta Hoffmanin molemmat ovat sen tehneet. Morfeuksessa  selvitellään ykksosan likapyykkiä, eikä niiltä ruumiiltakaan vältytä. Mutta onko murhaaja valinnut uhrinsa satunnaisesti, vai tiettyä kaavaa noudattaen...

Suosittelen molempia kirjoja lomalukemiseksi, ellei ole ihan hirvittävän heikkohermoinen. Vaikka kirjoissa ei mässäillä raakuuksilla, niitä kuitenkin kuvaillaan jonkin verran. Ja herkimmiltä voi viedä yöunet. Kuten mahdollisesti minultakin toisissa olosuhteissa, eilen illalla olin niin väsynyt, että mikään ei olisi varmaan hetkauttanut.