Hei, meillä leivottiin. Viikonloppuna ja ihan kaksi erilaista kakkua. Eikä mennyt edes hermo vaikka sötköttämistä riitti ja riitti. Olen himoinnut muutaman kuukauden jo ihan oikeaa juustokakkua. Ei mitään hyydytettyä versiota, vaan ihan sitä paistettua. Mutta en vaan ole saanut aikaiseksi tehdä mitään asian eteen. Mutta nytpä olikin hyvä syy, perinteinen itsenäisyyspäivän ilta. Meillä perinteeseen on muutaman vuoden ajan kuulunut se, että kutsumme ystäviä kylään, teemme ruokaa ja jotain hyvää jälkiruokaa. Ja tällä kertaa jälkiruokana oli kakkua.

Juustokakun tein hyväksi havaitun ohjeen perusteella. Ostin aikoinani Amerikan mantereelta leivontakirjan, jossa oli ohje kahden juuston juustokakkuun. Tällä kertaa ohjetta piti soveltaa, koska citymarketin valikoimiin ei kuulu se leivontaan käytettävä ricotta-juusto ja sen sijaan kokeilin miten kakku onnistuu mascarponella (hyvin). Ohjetta voin laittaa tännekin, mikäli joku sen haluaa. Kun on kerran maistanut tämmöistä "New York Style" juustokakkua, eivät nuo muut enää oikein maistu miltään siihen verrattuna.

Toisena kakkuna oli jumalainen portviini-suklaakakku. Ohjeesta poiketen en ihan niin reilulla kädellä kostuttanut kakkua, koska luulin sen menevän ihan mössöksi. Mutta olis ehkä kannattanut, koska nyt portviinin maku jäi kaiken tuon suklaamäärän alle piiloon. Että mikäli kakkua teette, tässä kohtaa kannattaa ohjetta totella, vaikka kostutukseen tarkoitetun nesteen määrä voi tuntua aika hurjalta. Mutta hyvää kakku oli silti. Suklaata sain käytettyä kakkuun koristeluineen miltei puoli kiloa!

Tarkoituksenani oli tarjota töissä kakunjämät tänään, mutta ilmeisesti olin onnistunut yli odotusten, koska kakkuja ei sitten niin paljoa jäänytkään. Nyt pakastimessa on vierasvarana vielä muutama pala suklaakakkua ja lopun juustokakun vedän nassuun varmaan tänään.

Kiitos viikonlopun vierailijoille, piristitte tämän paksukaisen elämää ihan järjettömän paljon kaiken tämän sairastelun jälkeen. Toivottavasti teillä oli edes puoliksi yhtä kivaa kun minulla :o)