Nyt kun suurin kohu sikainfluenssarokotuksista on laantunut, niin törmäsinpä sitten toiseen karmaisevaan rokotustöppiin. Tämä nostatti karvat pystyyn ja itkukin melkein tuli. Minähän kyselin esikoiselle aikoinaan ko. rokotetta, kun erästä kautta joudumme jonkin verran epäsuoraan kontaktiin venäläisen henkilön kanssa. Ihmettelin neuvolan nihkeyttä rokotukselle, koska selvä riski oli mielestäni kuitenkin olemassa. Nytpä sitten selvisi syykin. Calmette - rokotusta ei siis anneta enää vauvoille muuten kuin harkinnan varaisesti. Vuonna 2002 rokotteen viruskanta muutettiin ja sen jälkeen rokotteesta tuli enemmän haittavaikutuksia kuin hyötyä. Mm. kaksi pikkulasta menehtyi rokotteesta johtuen. Luin vastaavanlaisen artikkelin myös jostain muualta, jossa kerrottiin, että lapsen (en muista sitäkään, että oliko syseessä saman perheen vauva) kuolinsyykin oli ensin laitettu muuksi kuin rokotteesta aiheutuneeksi. En vaan nyt tähän hätään löytänyt juttua mistään.

Ja aikamoinen piikki Calmette on ollut jo vuosikymmeniä. Itselläni on valtavan syvä ja paksu arpikudos toisessa reidessä. Rokotteen saamisen jälkeen rokotepaikka tulehtui pahasti ja märki. Muistoksi sain arven. Vuonna 1975 rokotteessa oli jotain häikkää muutenkin. Vastoin yleistä käytäntöä saada rokote jo synnytyssairaalassa, minä ja muut ikätoverini saimme sen vasta parin kuukauden ikäisenä. Rokote-erä siis oli joko viallinen tai vanhentunut.

Itse suhtaudun rokotuksiin myönteisesti. On todistettu, että suuren ihmisryhmän rokottaminen suojaa myös rokottamattomia. Enkä halua riskeerata lasteni terveyttä. Uskon kuitenkin, että rokotteen aiheuttamat normaalit sivuoireet ovat pienempiä kuin moni sairaus, jota vastaan lapset rokotetaan. Mutta joo, kyllä neuvoloissa pitäisi kertoa tarkemmin rokottamisen riskeistä. Kukaan vanhempi tuskin tietoisesti ainakaan vaaraantaa lapsensa terveyttä, mikäli tietää että rokotteesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Sen verran nämä rokotuskohut ovat vieneet luottamustani, että en lapsilleni anna jatkossakaan influenssa- yms. rokotteita. Emmekä osallistu rokotetutkimuksiin. Valitettavaa, mutta en vaan luota THL:n toimintaan.

Loppuun vakavan asian vastineeksi ihan asiaan kuulumaton päivän kevennys :o) Nauroin niin paljon, että oli tulla pissat housuun.