Messuille lähtöä on syytä valmistella huolellisesti. Heräile kaikessa rauhassa, mahdollisimman kiireettömästi. Usko pois, se kannattaa. Syö kunnollinen aamupala. Jos juot kahvia, ota tuplamäärä. Aamiaisen jälkeen pukeudu rauhassa, laittaudu rauhassa ja ala pikkuhiljaa ajattelemaan messuasioita. Sitä mitä haluat nähdä, ostaa, hypistellä. Katso vaikka netistä niiden liikkeiden osastot joilla on ihan pakko käydä. Kirjoita osastot lapulle ylös ja laita lappu laukkuun. Meillä mies lisäsi pari muistamisen arvoista asiaa listan perään: käy vessassa, osta lakua, sekä huokaile lankojen edessä "oi miten ihanan pehmeää lankaa" :)

Tarkista onko kaikki kunnossa. silmät tarkentuvat oikein, se auttaa messuruuhkassa luovimaan väkijoukon läpi määrätietoisesti kohti sitä ihanaa lankakasaa, jonka näit jostain välistä. Jumppaa sormet vetreäksi. Paikalla on järjetön määrä ihanan pehmeitä lankoja. Teroita kyynerpäät, messuilla on ruuhkaa ja niillä osastoilla joilla haluat käydä, haluaa varmasti käydä jokunen muukin. Varmista että pääsi kääntyy normaalisti, mielellään vielä vähän enemmän, että pystyt haukankatseellasi skannaamaan osastot läpi. Pyydä  vielä puolisoasi hieromaan jalat ja hartiat mahdollisimman rennoiksi ja olet näiltä osin valmis.

Juuri ennen lähtöä käy vessassa, trust me, se kannattaa. Vessajonot messuhallissa ovat järjettömät. Laita jalkaasi mukavat kengät. Varaa mukaan ainoastaan se määrä rahaa jonka pystyt tuhlaamaan ilman taloudellista ahdinkoa. Jätä pankkikortti kotiin. Toistan: jätä pankkikortti kotiin, ellet halua tyhjää tiliä.

Jos menet omalla autolla, valitse rauhoittavaa musiikkia ja hengittele syvään ja rauhallisesti. Tämä on erityisen tärkeä muistaa mitä lähemmäs messuhallia tulet ja mitä suuremmaksi ruuhka käy. Koska parkkipaikka on täynnä, joudut kävelemään n. kilometrin viimeisen parkkipaikan viimeisestä nurkasta. Ja huom! Muista tarkistaa kuuluuko tämä parkkipaikka vielä pysäköintimaksun piiriin. Kyllä, minä maksoin 2€ turhaan. Sillä olisi saanut yhden kerän Novitan Rose Mohairia..

Kun olet valmistautunut kuten yllä on kirjoitettu, olet nyt valmis maksamaan sisäänpääsylipun ja liittymään satojen, tuhansien muiden käsityöihmisten seuraan. Ihmisiä siis oli paikalla valtavasti, joka paikkaan jono, lähinnä siis vessoihin ja kahviloihin. Että pissalla käynti ja tukeva aamiainen paljastuu erinomauisen nerokkaaksi ideaksi.

Itse kiertelin lähinnä lankaan liittyviä osastoja. Joten en hirveästi kiinnittänyt huomiota muihin osastoihin. Monella monella osastolla oli myynnissä ohuita raidoittuvia sukkalankoja ja huovutettavia lankoja ja huovutusvillaa. Koska meillä kohta hukutaan sukkalankoihin, kiertelin äärettömän ihanat langat kaukaa. Eikä hermoni muutenkaan meinaa kestää ohuiden lankojen neulomista ohuilla puikoilla, menee hermo. 

Ja sitten saaliini:

1067098.jpg

Tein messuilla Modan tilauksen, ja sain kaupantekijäisiksi 2 numeroa oman valintani mukaan sekä 50g kerän schoeller stahlin Elfin mohairlankaa. Valitsin "karkkivärin", eli vaaleanpuna-ruskea-valkoisen. Tämän lisäksi ostin samaa lankaa kaksi kerää lisää, koska Modassa olevalla kupongilla langasta sai 15% alennuksen. Miehelle tiedoksi, tilaamalla lehden nyt, sain n. 20€:n edestä tavaraa ihan ilmaiseksi. Hyvä diili. (Ja en jatkanut Avotakan tilausta, kun lehtimyyjä soitti ja tarjosi mahtitarjousta). Lanka on suloisen pehmeää, ja koitan kovasti miettiä haluaisiko tuo lanka huiviksi vai keeepiksi vai joksikin ihan muuksi..

Priiman osastolla lankesin kerään Noro Kureyonia. Katri teki Kureyonista itselleen lapaset viime joulun alla, ja niin meinasin minäkin. Tosin jätän huovutuksen väliin. Katsotaan riittääkö yksi kerä. Kyllä ne japanialaiset vaan osaavat, värit olivat mielettömät. Valinnan vaikeus oli suunnaton. Lopulta valitsin sinisävyiden.

1067110.jpg

Ja tarttuipa mukaan myös yksi kerä Pampula lankaa. Katrin blogiarpaijaispalkinto sisälsi 3 kerää, joista yksi on puikoilla muotoutumassa kaulaliinaksi. Epäilin ettei kolmesta saa riittävän pitkää, joten neljästä varmaan riittää.

1067126.jpg

Ja ihan muita juttuja olivat elämäni ekat bambupuikot Vihreän vyyhdin osastolta, kolmepuolikkaat, koska valtaosa sukistani neulotaan tuon kokoisilla puikoilla. Ja heijastinlankaa, josta koitan tehdä heijastimia. Jonkun messujen näytteilleasettajan nettisivuilla näin kuvan heijastinlangalla tehdyistä kukkaheijastimista, joten koitanpa minäkin.

Se mitä menin oikeastaan hakemaan, mutta en sitten raaskinutkaan ostaa, oli rose-kukkakone. Mikä lieneekään laitteen oikea nimi. Hinta 10-12.5€. Aion kysyä isältäni voisiko hän tekaista jämäpuusta minulle vastaavanlaisen. Sori vaan, mutta en vaan voi maksaa noin paljoa kapineesta jonka osaisin periaatteessa tehdä itsekin. Lisäksi tarkoitukseni oli ostaa helmiä, ja koittaa lisäillä niitä sukkiin, mutta jokaisessa helmiosastolla oli aivan järjettömän paljon muitakin ihmisiä. Menen johonkin helmikauppaan joskus muulloin.

Noin muuten messut olivat ihan kiva kokemus, kun tosiaan ekaa kertaa paikalla olin. Novitan osasto oli hirvittävä pettymys. Myynnissä oli uutuuslankoja, Huopasta, Foxia ja Jengaa. Sukkalankoja ei siis ollut laisinkaan. Osaston takaseinällä vaikutti olevan uutuusvärejä esillä, ainakin seiskaveikan Jättiraitaa oli värissä, jota en ollut ennen nähnyt. Ja väri oli sen verran ihastuttava, että sitäkin on ostettava jahka se kauppoihin ehtii. Rose Mohair oli tarjouksessa 2€ kerä, mutta koska mohairia jo ehdin ostaa, säästyivät nekin rahat.

Niin, ja löysinhän minä Tessille ihanan arpaijaispalkinnon (omasta mielestäni), joka lähtee postiin joskus ensi viikon aikana. Kuvia palkinnosta siis joskus myöhemmin.