Olen lukenut tänä vuonna enemmän kuin pariin aikaisempaan vuoteen yhteensä. Pääsääntöisesti kirjat ovat löytyneet ihan omasta hyllystä, meillä kun Miehen kanssa on aika ajoin vähän erilainen maku kirjojen suhteen.

Nyt siis löysin hyllystä David Hewsonin Nic Costa sarjan kolme ensimmäistä osaa: Kuoleman vuodenaika, Mysteerien huvila ja Kultainen leikkaus. Ja luin ne parissa viikossa. Jatko-osia ei ole suomennettu, joten kärsimättömänä laitoin kustantajan sivuillekin jo kyselyä koska jatkoa on luvassa.

Sarjan päähenkilö on nuori roomalainen poliisi Nic Costa. Costa ei ole mikään poliisin perikuva. Hän on kasvissyöjä ja harrastaa juoksemista. Ja tämäkös jaksaa muita poliiseja huvittaa. Muita päähenkilöitä ovat Costan esimies Leo Falcone, patologi Teresa Lupo sekä Costan pari Luca Rossi. Sarjan ensimmäisen kirja sijoittuu Vatikaaniin, kuinkas muuten, kun Roomassa ollaan. Kirja alkaa vauhdikkaasti murhalla kirjastossa, ja sen jälkeen body count alkaa kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Ensimmäisen uhrin vihjeen avulla löydetään kaksi seuraava. Roomassa on siis vapaana sarjamurhaaja, ja kovin julma sellainen. Kaikki murhat näyttävät liittyvän jotenkin kuvankauniiseen Sara Farneseen.

Sarjan toisessa kirjassa - Mysteerien huvilassa- Costa jatkaa rikosten ratkomista uuden parinsa, Gianni Peronin kanssa. Tällä kertaa ensimmäisen uhrin löytää amerikkalainen pariskunta, joka etsii lomallaan Italian maaperästä antiikkisia esineitä. Kaivaessaan he törmäävät nuoren tytön ruumiiseen. Samaan aikaan englantilainen nainen ilmoittaa tyttärensä kadonneen. Vuosikymmenen takainen murha näyttää liittyvän vastikään tapahtuneeseen katoamiseen. Ja koska ollaa Roomassa, on luonnollista että juoni tiivistyy mafian ympärille.

Kolmas osa, Kultainen leikkaus alkaa jostain Irakin kurdialueelta. Nuori tyttö pakenee vainoa ja päätyy Roomaan. Samainen tyttö todistaa julmaa murhaa Pantheonissa ja joutuu pakenemaan jälleen henkensä kaupalla. Rooma peittyy lumeen neljä päivää enne joulua. Nic Costa ja Gianni Peroni saavat ratkaistavakseen julman murhasarjan. Soppaa hämmentää amerikkalainen tiedustelupalvelu ja erityisesti kaunis agentti Emily Deacon. Yhden murhan takaa paljastuu kokonainen murhasarja, jonka uhrit ovat kaikki amerikkalaisia ja murhattu ympäri maailmaa.

Kyseessä on siis dekkarisarja. Oikein hyvä sellainen. Menee ehdottomasti suosikkieni joukkoon ja suosittelen lämpimästi dekkareista pitävälle. Toivon pikaista jatkoa suomennoksille, englanniksi näitä on julkaistu jo yhdeksän.