Tykkään laittaa ruokaa. Olen yleensä jopa ihan hyvä siinä. Joitakin kömmähdyksiä on sattunut, mutta eikös niitä satu parhaimmillekin kokeille. Ongelmani on siinä, että en osaa laittaa ruokaa yhdelle tai kahdelle. Minun perheessäni pitäisi olla min 8 henkeä, että ruokaa olisi sopivasti. Sitä en tajua mistä tapa on saanut alkunsa, koska lapsuudenperheessäni meitä oli 5, eli ei mitenkään järjettömästi ja ruokaa tehdessä riitti ihan normaalit keittoastiat.

Niin kuin nyt tänään. Mieleni rupesi tekemään paellaa. Ja eikun googleen ja ohjetta hakemaan. Koskaan en siis aikaisemmin ole paellaa kotona tehnyt, muutamaan otteeseen kyllä syönyt ja hyvää on ollut. Hain kaupasta katkarapuja, tomaattia, kanalientä, sipulia, herneitä ja paprikaa, koska niitä minun ohjeeni mukaan tarvittiin. Simpukat, valkoviinin ja sahramin jätin pois, koska en pidä simpukoista, loppu valkkari olisi pitänyt vetää kitusista alas ettei se pilaannu ja nyt on kuitenkin keskiviikko ja huomenna pitäisi olla skarppina seitsemän aikaan töissä, ja sahramia en jaksanut lähteä etsimään.

Ohjeen mukaan annos oli neljälle. Niin varmaan. Katkarapuja tuli 500g, riisiä 3 dl. Kanaa laitoin 400g. En tajua mikseivät hälyytykellot soineet edes riisin kohdalla... Kyllä, arvasitte oikein. Minun neljän hengen paellastani söisi suurinpiirtein keskikokoinen espanjalaiskylä. Sitä on siis täysi wokkipannullinen, koska satsi ei olisi mahtunut yhteenkään taloutemme paistinpannuun. Mutta siis, ruoka oli erinomaisen hyvää näin ekaksi kokeiluksi. Eikä edes vaikeaa laitettavaa, vaikka etukäteen näin luulin. Nyt koitan haalia ihmisiä meille syömään, koska tällä menolla syömme samaista paellaa ensi viikon puoliväliin saakka.. Ensi kerralla kutsun oikein vieraita ja lisään valkkarin ja sahramin.

Voiko paellaa muuten pakastaa?