Elin tänään suoranaisia kauhunhetkiä. Hetken aikaa tosissani pelkäsin, että nyt otti ohraleipä, ja Myrkyttären taru loppuu vaatimattomaan 32:en ikävuoteen. Onneksi oli väärässä. Mutta pulssi kiiti varmaan yli kahtasataa.

Tilanne sai alkunsa ihan viattomasti bensa-asemalla. Olin tankkaamassa Elvistä, kun viereen tuli n. 60 vuotias mies. Miehen huulessa roikkui itsekääritty sätkä. Ja kyllä, se sätkä oli myös sytytetty. Siinä arvon herra sitten surutta sauhutteli samalla kun tankkasi autoaan. Jos bensahuurut olisivat syttyneet, en olisi tässä, en vaikka paikalta poistuinkin ennätysnopeasti. En edes tajunnut sanoa miehelle, miten vaarallista hänen touhunsa on, ja että viis siitä vaikka itsensä haluaisikin räjäyttää, mutta minä en tosiaankaan ole vielä valmis siirtymään taivaalliseen enkelikuoroon.

Vielä nytkin tilanne puistattaa. Mitähän helvettiä ko. herran päässä oikein liikkui? Eilen uutisoitiin, että keski-ikäiset miehet ovat suurin riski liikenteessä, näyttävät olevan sitä ihan tankatessaankin. Jos tilanne olisi päättynyt huonommin, olisi tupakka kirjaimellisesti tappanut ainakin neljä ihmistä.