Aamu-tv:n uutisista sattui silmääni uutinen, jossa kerrottiin monen työnantajan kieltäneen työaikana tupakoinnin. Myös ns. lakisääteisten taukojen aikana, siitäkin huolimatta, että esim. ruokatuntia ei työajaksi laskettaisikaan.

Ja täytyy myöntää, että työnantajalla on pointtinsa. Istun työpaikallani siten, että näen ikkunasta tupakkapaikalle. Tämän aamun aikana, kahden tunnin sisällä sama porukka on käynyt tupakalla jo kolme kertaa. Aikaa menee n. 5 min/rööki. Jos sama tahti jatkuu, työaikana tupakointiin kuluu päivässä aikaa 40 min/tupakoitsija. Ja tuohonhan ei siis ole laskettu sitä aikaa joka kuluu työpisteeltä tupakkapaikalle siirtymessä ja takaisin palaamisessa. Isossa rakennuksessa aika voi olla useita minuutteja / suunta. Jos lasketaan 5min + 2 min siirtymiseen/suunta, saadaan yhden tupakkatauon ajaksi 9 min. 1h 12 min/päivä. Melkoinen aika, jos minulta kysytään.

Itsehän en siis polta. Mutta en nyt mielestäni hirveästi meteliä siitä pidä jos joku muu polttaa. Mies lopetti tupakanpolton omasta halustaan vähän sen jälkeen kun tapasimme. Ja pakko myöntää, on sitä savutonta miestä paljon kivampi pussata, vaikka hänen tupakointinsa ei minua häirinnytkään. Edelleen on sanottava, että minusta on vastenmielistä asioida liikkeessä, jossa henkilökunta haisee tupakalle..