Blogihiljaisuuteen on ollut syynä joku hemmetin tautivitsaus, joka on kiusannut perhettämme jo viikon. Käytin kuopusta lääkärissä silmätulehduksen vuoksi. Lääkkeeksi sain silmätippoja, jotka pitäää laittaa neljä kertaa päivässä molempiin silmiin. Voin kertoa, että puolitoistavuotias osaa laittaa helvetillisesti hanttiin.

Viikonlopuksi suuntasimme isäni 60-vuotis juhliin Savoon. Ja sillä reissulla se riemu sitten repesi. Esikoinen oksensi vähän jo lauantai-iltana. Pistettiin kaikki liiallisten hetkkujen piikkiin. Sunnuntaiaamuna heräsin kakomisen ääniin ja kuopushan se siellä oli sängyssään ympäriinsä oksennuksessa ja vaippa täynnä ripulikakkaa. Seitsemän tunnin ajomatka alkoi sillä, että kilometrin ajettuamme kuopus oksensi autoon. Ja oksensipa toistamiseenkin. Hip hei. Kiittelin onneamme, että päivä oli viileämmästä päästä ja autossa ilmastointi, olisi muuten ollut tiedossa reissu suoraan helvetistä.

Ja ettei tässä sitten olis ollut tarpeeksi, alkoivat esikoisen silmät oirehtimaan maanantaina. Reppana näytti ihan siltä, että olisi ollut pahemmassakin katutappelussa, kun toinen silmä oli niin pahoin turvoksissa. Lääkärissä saimme diagnoosin: silmätulehdus, korvatulehdus ja nielutulehdus. Lääkkeeksi tippoja (4 kerta päivässä molempiin silmiin) ja antibioottikuuri.

Seuraavaksi sairastuin sitten minä. Päivä meni täysin raatona, enkä oikein ymmärrä miten selvisin sen suuremmitta havereitta lasten kanssa kotona. En ole varmaan koskaan laskenut minuutteja siihen, että Mies tulee kotiin.

Itse toivuin päivässä, mutta kuopus oireilee edelleen. Käytimme poikaa uudemman kerran lääkärissä eilen. Perinteisesti meidän pojilla tuo ripuli ja korvatulehdus kävelevät käsi kädessä. Joten ei kun tarkastamaan pojan korvat. Joka ei ollutkaan mikään helppo homma, kun pojan korva oli täynnä vaikkua. Lääkkeeksi vaivaan saimme korvatippoja, joiden pitäis liuottaa vaikku pois. Olin kuolla apteekissa nauruun, kun farmaseutti sanoi, että pojan pitäisi olla kolme minuuttia paikallaan tippojen laittamisen jälkeen. Näitä tippoja pitäis laittaa kahdesti päivässä ja vielä huuhdella aine pois.

Minulla siis on helkutinmoinen hiki kuusi kertaa päivässä, kun lapsille laittelen tippoja (joo, Mieskin auttelee, mutta kun on töissä, niin ei voi olla ihan joka kerta paikalla). Parhaimmillaan kuopustao n pidellyt kolme aikuista kiinni, että saatiin tipat sinne minne ne kuuluvat (=silmiin). Lääkärissä molempia poikia piti kaksi aikuista kiinni, että saatiin kaikki paikat tutkittua. Ja ihan vaan vinkiksi, jos täällä joku lastenlääkäri sattuu lueskelemaan, ne hyvänmakuiset lasten lastat, joilla siis katsotaan suuhun, on ihan pop. Mietin jo, et saisko niitä ostaa jostain kotiin, että vois viedä omat lastat mukana lääkäriin..

Pikkasen harmittaa, että sykemittarini on jossain. Olis ollut ihan kiva tietää kuinka paljon kaloreita yhden pojan kahteen silmään laitettavat silmätipat polttaa äidiltä kaloreita. Kun suhteuttaa tämänhetkisen painon sekä syödyt herkkumäärät ja vähentää siitä vielä vatsataudissa menetetyt grammaset, voin kertoa, että kaloreita on palanut ;o) Nyt siis odotellaan jännityksellä milloin Mies sairastuu..