Raskaana olevien blogeissa on koko syksy kiivaasti pohdittu ottaako sikainfluenssapiikki vai ei. Itse olin alkuun piikkiä ottamassa, mutta asiaa tutkittuani tulin siihen tulokseen, että ei kiitos. Liian nopeasti kehitetty ja vähän testattu rokote ei ainakaan odottavan äidin luottamusta kasvata millään lailla.

Tänä aamuna sitten päätökseni sai vahvistuksen. YleX:n uutiset tiesivät kertoa, että Saksassa halutaan kieltää raskaana olevilta adjuvantillinen rokotus, koska se voi olla haitallinen. Lisätietoa täältä. Suomeen tätä adjuvantitonta rokotetta ei ole tilattu lainkaan, vaan kaikki saavat tämän adjuvantillisen piikin. Näitä adjuvantteja (=lisäaineita??) on siis rokotteessa useampia. Jokaista näistä aineista on tutkittu erikseen, mutta yhteisvaikutuksia ei ole testattu juuri ollenkaan. Ilmeisesti siis on olemassa ihan merkittävä riski, että nämä rokotteen lisäaineet yhdessä voivat aiheuttaa jotain ongelmia. Lisäksi samaisen sivuston kertomaa on se, että tuota lisäaineellista rokotetta ei saa antaa alle puoli vuotiaille lapsille. Miten sitten sama rokote muka voi olla turvallinen sikiölle jos sen antaa raskaana olevalle äidille?

Eli ei, minä en todellakaan anna itseeni tätä piikkiä pistää. Tai muutakaan rokotetta niin pitkään kuin tuo pikkuinen tuolla vatsassa köllöttelee. Laskeskelin eilen, että sen isomman flunssa-aallon voisi ehkä odottaa iskevän isompaan väestön osaa kuukauden kuluttua. Jolloin minulla raskausviikkoja on takana 31. Ja jos tartunnan saan ja se jotain komplikaatioita aiheuttaa, on Hermanni jo sen verran hyvän kokoinen, että selviää kyllä vatsan ulkopuolellakin. Nyt saatte kutsua minua hulluksi ja ylineuroottiseksi, mutta en todellakaan aio lastani vaarantaa keskeneräisen rokotteen vuoksi, etenkin kun tieto rokotteen vaarattomuudesta on näinkin ristiriitainen.

Ja ihan näin huomiona, Saksaan on tilattu kahta eri rokotetta, adjuvantitonta ja adjuvantillista. Adjuvantitonta annetaan maan avainhenkilöille, koska ROKOTTEESTA EI OLE ODOTETTAVISSA LISÄOIREITA. Tavalliset kuolevaiset, mukaan lukien raskaana olevat saavat tätä adjuvantillista, josta oireet ovat mahdollisia. Näin niitä ihmisiä erotellaan edelleen..

Vähän edittiä perään: WHO suosittelee adjuvantitonta rokotetta raskaana oleville naisille. Lainaukset Rokotusinfo Ry:n sivuilta: "Raskaana oleville tulisi tarjota ensisijaisesti adjuvantiton sikainfluenssarokote, suosittaa Maailman terveysjärjestön WHO:n rokotusasiantuntijaryhmä SAGE. Suomeen ei tällaista rokotetta ole tilattu." " Lisäaineen vaikutuksista raskaana oleviin tai sikiöön ei ole tutkimustietoa." "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tilannut Suomeen koko väestölle Pandemrix-rokotetta. Se sisältää adjuvanttia. Rokote tilattiin ilman tarjouskilpailua THL:n suurimmalta yhtiörahoittajalta." Jep jep. Näin sitä Suomessa seurataan WHO:n suosituksia...