Tämän päivän suuri uutinen on se, että Suomessa on valtavasti lihavia ihmisiä. Ja että iso syy tähän paheksuttavaan olotilaan on kuningas alkoholi. Liiallinen viinalla läträäminen siis aiheuttaa lihavuutta. Uutisesta on saanut sen kuvan, että kaikki lihavat käyttävät alkoholia runsaasti. Vaikka näin tuskin on asian laita.

Koska minä kärsin paino-ongelmista, ja minut luetaan lihavien joukkoon, päätin aloittaa painonpudotuksen lopettamalla alkoholin nauttimisen. Jos kerran viikonloppuna nautittu yksi siideri ja satunnaisesti juodut kuohu- ja punaviinilasilliset ovat lihavuuteni syynä, niin ruvetaan sitten absolutistiksi. Odotan painoni putoavan heti ainakin kilon ja kuukauden kuluttua sitä on varmaan lähtenyt jo viisi. Ja jos ei ole, haastan tutkimuksen tekijät oikeuteen, harhauttavat lihavia noin julmasti.

Uskon kuitenkin, että suurin osa lihavista on kilonsa kerännyt ihan perinteisesti syömällä, eikä juomalla viinaa. Jään odottamaan jatkotutkimusta, joka kertoo syömisen lihottavan.

Ja muuten, heitin sokerittomuuden elämästäni viikoksi. Mässäsin kaakaolla, laskiaispullilla, tortuilla, tavallisilla pullilla, toffeella ja kyllä, kuoharilla ja punkulla. Painon tilassa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. Edessä saattaapi taas olla ankeahko alkuviikko, kun pitäis palata ruotuun. Suunnittelen jo kovasti mitä herkkuja seuraavana herkkupäivänä syön.. Huomenna kuitenkin vedän laskiaisen kunniaksi laskiaispullia.