Hiljainen työpäivä töissä tänään, joten oli aikaa pohdiskella syntyjä syviä.. Rupesin miettimään mistä oikein haaveilen.

Ensimmäisenä listassa on tietenkin maailmanympärysmatka. Sellainen ison rahan versio, jossa voisi lentää busineksessa ja asua hyvissä hotelleissa. Matkan aikana kävisin ainakin Intiassa, Vietnamissa, Hong Kongissa, Thaimaassa, Uudessa Seelannissa, Kiinassa, Australiassa, Antarktiksella, Brasiliassa, Perussa, Meksikossa, USA:ssa (LA ja NY, sekä Havaiji, Alaska, Grand Canyon, Las Vegas ja San Fransisco ovat ainakin listalla), Kanadassa, Afrikassa ehdottomasti jollain safarilla, lisäksi ainakin Etelä-Afrikassa ja Egyptissä. Lisäksi must visit paikkoja olisivat Dubai, Madagaskar, Neitsytsaaret ja mitä niitä nyt vielä onkaan. Euroopassa kiertäisin Irlantia, Iso-Britanniaa ja Skotlantia, Berliini olisi kiva nähdä sekä Praha ja Budapest. Ja Italiassa Toscana, Rooma ja Venetsia. Toissakesäinen reissuni ystäväni kanssa jäi suunnitteluasteelle hänen elämäntilanteensa muututtua. Joku paikka saattoi listalta jäädä poiskin.

Toisena listalla on kirjan kirjoittaminen. Kun jostain saisi ammennettua sen verran tarinaa päähänsä, että niistä saisi kirjan verran kasaan. Olen aina kirjoittanut paljon tavaraa ns. pöytälaatikkoon, mutta jokainen niistä on jäänyt kesken, koska en vaan saa ammennettua itsestäni materiaalia riittävästi. Kirjan julkaiseminenkin olisi mahtavaa, mutta jo se riittäisi että voisi sanoa kirjoittaneensa, ja olisi oikeasti näyttää epäilijöille printattu nivaska. Ideoitahan minulla piisaa ja mielikuvitusta, mutta ei sitä kärsivällisyyttä oikeasti tehdä ideoista jotain.

Kolmantena niinkin materialistinen haave kuin auto. Juu, onhan meillä Elvis, ja sillä kelpaa ajella (etenkin nyt kun se on juuri huollettu ja öljyt vaihdettu, enkä peloistani huolimatta ajautunut konkurssin) . Mutta juuri sellainen auto jonka olen aina halunnut. Ja kun vielä olisi rahaa hankkia se ja ennen kaikkea omatunto antaisi moisella saastujalla myöten ajaa, niin a vot olisi luksusta. Minun unelma-autojani ovat Porsche 911 ja H2.

Neljäntenä olisi sekin tavallaan matkustamiseen liittyvä. Toivon että minulla olisi joskus niin paljon rahaa ja aikaa, että voisin lähteä ulkomaille tekemään hyväntekeväisyystyötä. Koska minua ei kiinnosta pätkääkään afrikkalaisten kulkukoirien tai kiinalaisten kissojen kohtalo, haluaisin työskennellä ihmisten parissa, kohentaa erityisesti kehitysmaiden naisten asemaa (juu, ei se feminismi ihan niin vain katoa).

Viidentenä olisi työkomennus ulkomaille. Sellainen versio, että voisin Miehen ottaa mukaan. Ja mielellään siten, että hänellekin löytyisi jotain hommaa. En pistä pahakseni Miehen elättämistä, mutta kai siinä pää sekoo jos vieraassa maassa olis vaan neljän seinän sisällä. Sitä paitsi, komennuksilla tuppaavat olemaan ne perheen miehet, en millään halua ottaa riskiä, että Mies joutuisi jonkun viehättävän desperate housewifen lumoihin. Vaikka sitä tulee Miehelle itselleen harvoin sanottua, niin se oikeesti on ihan komia. Ja ne ihanat siniset silmät saivat minut sekaisin jo ekoilla treffeillä..

Tuossahan niitä, ja varmaan lisääkin löytyy, jos oikein jäisi miettimään.