Päivä alkaa joskus viiden ja kuuden välillä sillä, että kuopus äännähtelee vaativasti. Pikkukaveri on ihan unessa, mutta kaipaa läheisyyttä ja tissiä. Tai niitä ainakin saa, ettei esikoinen ihan vielä heräisi. Seuraavan 1-2 tunnin ajan sekä äiti, että kuopus torkkuvat vanhempien sängyssä. Jossain välissä myös esikoinen löytää tiensä kimppapetiin (isihän on tässä vaiheessä lähtenyt töihi..). Noin seitsemältä kuuluu kuvitteellinen "Ping" ja jompikumpi lapsista päättää, että nyt on nukuttu riittämiin. Ja siitä se riemu sitten toden teolla alkaa.

Äiti koittaa sitkeästi torkkua ainakin puoli kahdeksaan. Nousee sen verran sängystä, että avaa telkkarin, josta Luojan kiitos, tulee Pikku Kakkonen. Torkkumisaika pitenee kahdeksaan. Seuraavana kuopuksella on todennäköisesti paskat housussa, joten vaipanvaihtoon. Samanaikaisesti yritetään vakuuttaa esikoista siitä, että olis hyvä hetki mennä aamupissalle. Kun kuopuksen vaippa on vaihdettu, jahdataan esikoista ympäri huushollia. Kun esikoinen on saatu potalle, äiti liitää laittamaan puurokattilan tulelle. Tällä aikaa esikoinen on tehnyt pissan, tai ollut tekevinään. Seuraavat minuutit äiti juoksee esikoisen perässä, jotta tälle saataisiin vaippa päälle. Kun lapsi on vaipatettu, laitetaan nälkäänsä märsievän kuopuksen puurovesi mikroon. Tällä välin ladataan kahvinkeitin ja lisätään puurohiutaleet esikoisen ja äidin puuroon. Tehdään kuopuksen puuro valmiiksi. Nostetaan molemmat pojat syöttötuoleihinsa. Tarjotaan esikoiselle ensihätään maitoa ja kuopukselle puuroa. Esikoisen sdesibelit alkavat tässä kohtaa olla nälän takia melkoisissa lukemissa (sori naapurit). Vakuutetaan esikoiselle, että puuro on ihan just valmista. Käydään sekoittamassa puuroa ja todetaan sen olevan melkein tarjottavaa. Tuupataan kuopukselle pari lusikallista puuroa suuhun ja siivotaan puolipöytää samaisen ihmistaimen levittämään puuroa pois. Laitetaan esikoisen puuro lautaselle jäähtymään. Käydään joka aamuinen keskustelu siitä, laitetaanko puuroon voita vai soppaa. Kaivetaan kuopuksen suusta pöydälle unohtuneen talouspaperipalan silput. Annetaan lisää puuroa. Annetaan hiukkasen liian kuuma puuro esikoiselle, ja kehotetaan varomaan. Annetaan kuopukselle maitoa pullosta. Haetaan lehti eteisestä, laitetaan oma puuro lautaselle, otetaan kahvia kuppiin. Käydään istumaan. Levitetään lehti pöydälle. Noustaan ylös ja nostetaan kuopus lattialle ja tyhjennetään pienet tahmeat kädet sanomalehtisilpusta. Istutaan alas. syödään lusikallinen puuroa. Nostetaan esikoisen lusikka lattialta ja haetaan tälle lisää maitoa. Saadaan ensimmäinen kulaus kahvia alas. Käsketään esikoista hyvin tiukkaan sävyyn istumaan alas syöttötuolissa, samalla otetaan kuopuksen suusta pala eilistä leipää pois. Lisää kahvia ja puuroa. Noustaan löydästä ja annetaan esikoiselle pala leipää. Saadaan noin kolmannes kahvista juotua. Nostetaan kuopus pois pöydän alta ja kiikutetaan esikoinen käsien ja naaman pesulle. Palataan takaisin ruokapöytään. Vedetään apinan raivolla eka puolet puurosta ja saman verran kahvista. Komennetaan esikoinen alas pöydältä. Ollaan päästy lehdessä aukeamalle 2. Selataan lehti pikapikaa noin puoliväliin, syödään loppu puuro ja kaadetaan kylmät kahvinjämät viemäriin. Laitetaan pyykkikone pesemään.

Aamiaisen jälkeen suoritetaan oma ja junioreiden aamupesu ja pukeutuminen. Laitetaan esikoinen potalle. Vaihdetaan kuopuksen vaippa ja pestään pikkumies. Juostaan maailmaennätystahtia kakkapyllyinen esikoinen kiinni ennen kuin tämä ehtii sohvalle. Nostetaan kuopus takaisin hoitopöydälle lattialta, jonne hänet laskettiin ennen juoksuspurttia. Puetaan kuopus. Juostaan esikoinen kiinni. Ei saada, joten jätetään nakupelle kirmailemaan. Riisutaan oma yöpuku. Saadaan päälle alusvaatteet ja pistetään esikoinen jäähylle mopoilusta pikkuveljen päälle. Unohdetaan mitä oltiin tekemässä, joten siivotaan pöytä ja sammutetaan kahvinkeitin. Otetaan parkuva kuopus syliin ja tarjotaan tälle maitoa. Samaan aikaan esikoinen saa päähänsä lähteä ulos. Yritetään sulkea korvat ja laske tuhanteen. Haetaan esikoinen pois ulko-ovelta ja kannetaan tämä puettavaksi. Laitetaan vaippa. Etsitään paitaa. Tällä välin esikoinen huomaa hetkensä koittaneen ja säntää ajamaan mopolla. Äiti kirmaa esikoisen perässä ja hakee pojan uudestaan puettavaksi. Tällä kertaa päälle saadaan paita. Koska housut ja sukat ovat jo jossain kuopuksen jäljiltä. Yritetään olla huutamatta (kovin kovaa). Annetaan kitisevälle kuopukselle leluja. Etsitään esikoisen loput vaatteet ja otetaan pieni mies kiinni. Koitetaan pukea rimpuileva ja naama punaisena karjuva pikkupoika. Yritetään olla itse karjumatta. Esikoinen saadaan lopulta puettua. Äiti muistaa olleensa pukeutumassa, kun joku keskeytti. Ennen pukeutumista kielletään esikoista ajamasta mopolla kuopuksen päälle ja ottamasta leluja pois kuopuksen kädestä. Saadaan paita päälle. Nostetaan esikoinen pois kuopuksen päältä. Uhataan jäähyllä. Puetaan esikoiselle kengät ja hattu. Etsitään kuopuksen hattu. Huomataan, että itseltä puuttuu vielä housut. Etsitään vähiten likaiset housut ja päätetään ettei poistuta omalta pihalta. Juostaan esikoisen perässä, koska nyt tämä ei enää haluakaan ulos.

Kannetaan kirkuva ja potkiva esikoinen ulos. Haetaan kirkuva ja väsynyt kuopus eteisen lattialta mukaan. Palataan sisälle hakemaan esikoinen ulos. Laitetaan ovi kiinni. Haetaan vaunut ja laitetaan huutava kuopus vaunuihin. Juostaan pihatielle kirmannut esikoinen kiinni ja tätä puhutellaan hyvin tiukasti, että tielle ei saa juosta tai muuten mennään sisälle. Uhkaus saa aikaan raivarin. "Ei haluu sisälle". Muistetaan ettei ehditty kampaamaan omia hiuksia. No, eipä sillä mitään väliä, kun omalla pihalla ollaan. Kävellään leikkipaikalle. Tehdään esikoiselle pari hiekkakakkua, hyssytellään väsynyttä kuopusta, joka ei suostu nukkumaan. Nostetaan esikoinen kiikkuun ja muistutetaan tätä pitämään lujasti kiinni. Laitetaan kuopukselle tutti suuhun. Nostetaan keinusta pudonnut esikoinen syliin ja puhalletaan pipi pois. Laitetaan esikoinen rattaisiin ja lähdetään kävelylle, jotta kuopus saataisiin vaiennettua. Muistetaan ison tien varressa, että päällä on likaiset housut ja numeroa liian pieni paita ja tukkakin kampaamatta. Huokaistaan syvään. Opetetaan esikoiselle auton merkkejä. Ihmetellään ohi meneviä mopoja, busseja, rekkoja ja pakettiautoja. Palataan omalle pihalle (koska näillä vetimillä ei tosiaankaan kehtaa mennä puistoon muiden äitien silmäiltäväksi). Ihmetellään omassa pihassa olevaa peräkärryä, autoa ja venettä. Tehdään muutama hiekkakakku ja maistellaan hiekkakahvia. Nostetaan esikoinen keinuun ja muistutetaan pitämään kiinni. Annetaan kovat vauhdit. Annetaan lisää vauhtia noin minuutin välein.

Puoli tuntia myöhemmin kuopus herää. Katsotaan noin sadannen kerran kelloa ja todetaan olevan vielä yli puoli tuntia siihen, että voidaan mennä sisälle ja ruoan laittoon. Viihdytetään kuopusta ja juostaan esikoinen kiinni naapuritalon pihalta. Uhataan sisälle menolla, jos vielä karataan. Otetaan paniikissa karjuva kuopus syliin. Otetaan myös esikoinen syliin, koska jostain kumman syystä myös hänen on just tällä sekunnilla päästävä äidin syliin. Kun lapset on saatu rauhallisiksi, leikitaan esikoisen kanssa hippaa, kuopuksen seuratessa vaunuista. Tehdään lisää hiekkakakkuja ja keinutaan. Lopulta kuopus alkaa ilmaista haluaan syömiselle. Varoitetaan esikoista kohta koittavasta sisälle menosta. Katsotaan yllättävän tyynesti raivoavaa esikoista, joka ei halua mennä sisälle. Kerätään lelut ja nostetaan edelleen raivoava esikoinen rattaisiin. Kielletään esikoista tökkimästä veljeään silmiin tai laittamasta sormia tämän suuhun. Päästään omaan pihaan. Avataan ovi ja nostetaan kuopus sisälle. Juostaa pihasta karanneen esikoisen perään ja huomautetaan naapuriin saakka kuuluvalla äänellä, että pihatiellä ajaa autoja, eikä auton alle saa mennä, koska siitä tulee iso pipi. Kannetaan raivoava esikoinen sisälle. Juostaa esikoisen perään ja kielletään juoksemasta eteistä pidemmälle kengät jalassa. Riisutaan esikoisen kengät ja hiekkaiset housut.

Laitetaan kuopuksen ruoka mikroon lämpiämään. Annostellaan esikoisen ruoka valmiiksi. Nostetaan molemman nälkäänsä huutavat pojat syöttötuoleihin. Otetaan kuopuksen ruoka pois mikrosta, annetaan esikoiselle maitoa ja laitetaan esikoisen  ruoka mikroon. Annetaan kuopukselle ensimmäiset lusikalliset sosetta. Nostetaan esikoisen maitomuki lattialta, pyyhitään maidot pois. Annetaan lämminnyt ruoka esikoiselle. Ruokitaan kuopus. Lämmitetään oma ruoka-annos. Annetaan molemmille pojille maitoa. Otetaan oma lautanen pöytään. Noustaan hakemaan itselle lasi, maitoa ja haarukka. Vedetään pikana viisi haarukallista ruokaa.  Syödään vähän lisää ruokaa. Annetaan esikoiselle jälkiruoaksi jätskiä ja oman syömisen lomassa kuopukselle hedelmäsosetta. Nostetaan joka paikkaan ylettyvä kuopus lattialle. Saadaan puolet omasta ruoasta syötyä. Viedään esikoinen pesulle ja potalle. Vedetään pikapikaa loppu ruoka, mennään pyyhkimään esikoisen pylly ja vaihdetaan kuopukselta vaipat. Passitetaan karjuva esikoinen omaan sänkyyn. Etsitään tuttia ja peitellään esikoinen. Haetaan kuopus ja tarjotaan tälle tissiä. Komennetaan esikoista noin 20 kertaa laittamaan pää tyynyyn ja suu ja silmät kiinni. Napataan väkkäränä pyörivä kuopus kiinni ja tuupataan tissi suuhun. Lauletaan Hämähäkki, lintulaulu ja hämähäkki uudestaan. Palautetaan esikoinen omaan sänkyyn. Kieltäydytään laulamasta enempää. Lopulta esikoinen sammuu. Koitetaan saada myös kuopus nukkumaan. Vartin verran pikkumiehen edes takaisin pyörintää seurattuaan äiti päättää luovuttaa ja lähtee kuopuksen kanssa keittämään kahvia. Otetaan märät pyykit pois koneesta ja laitetaan toinen koneellinen pyörimään. Kaadetaan kahvi talon isoimpaan mukiin ja jos hyvä säkä käy, löytyy sen kanssa joku keksi tai pullaa. Aina ei löydy. Nostetaan kuopus pois sohvan alta. Hörpätään kahvia ja ehkä surffataan netissä tai luetaan päivän lehti loppuun. Nostetaan kuopus pois sähköjohdoista. Palataan kahvikupin ääreen. Otetaan kuopukselta pois paperinpala ja kaivellaan puuttuvat palat pois kitalaesta. Kaadetaan jäähtynyt kahvi alas viemäristä. Ripustetaan märät pyykit kuivumaan. Otetaan märisevä kuopus hetkeksi syliin. Nukkuahan ei tietenkään voi, vaikka olis miten väsynyt. Viihdytetään kuopusta, katsotaan telkkarista päivähömppää. Äiti ehtii ekan kerran päivän aikan istumaan yli minuutin..

Esikoisen herättyä viedään tämä pissalle. Odotetaan kärsivällisesti kakkaa ja luetaan yhdessä kirjaa. 10 minuutin jälkeen aletaan hiukkasen kireellä äänellä kyselemään, josko se tavara olis jo tullut. Välissä on käyty hyssyttelemässä kuopusta, ja lopulta kannettu sekin vessan ovelle. Irrotetaan kuopus esikoisen potasta. Lopulta nostetaan esikoinen pois potalta ja pyyhitään pylly. Viedään molemmat pojat välipalalle. vaihdetaan pyykit koneeseen. Kielletään esikoista nousemasta pöydälle. Putsataan kuopus soseesta. Tarjotaan molemmille maitoa. Tyhjennetään tiskikone ja lastataan likaiset astia koneeseen. Katsotaan kelloa noin kerran minuutissa ja odotetaan isiä kotiin. Ollaan iloisia isin kotiin tulosta noin kaksi minuuttia. Melkein tirvastaan Mies-poloa, joka sanoo hieman syyttävään sävyyn, että miten ihmeessä täällä voi taas olla tämmönen sotku..

(Tällä hetkellä molemmat pojat ovat hereillä. Janne leikkii saamallaan maatuskalla ja Antti nauraa hekottaa vieressä. Ei tartte kieltää tai komentaa. Oi autuutta!)