Inventoin lankavarastoani, joka on siis paisunut valtaisaksi, ja siitä innostuneena sain tartuttua puikkoihin pitkästä aikaa. Puikoille pääsi vihreä Palma, joka on vuoden verran odottanut vuoroaan. Langasta saa Mies itselleen keväiset/kesäiset unisukat. Kulutuskestävyyttähän tuolla pelkällä Palmalla tuskin on mitenkään huikeasti, mutta omat Palma-Nalle unisukkani ovat kestäneet ihan hyvin vuoden käytön.

Näin pidemmän tauon jälkeen ajattelin paksuilla puikoilla neulottavien sukkien valmistuvan nopeasti ja helpolla, etten heti alkuunsa kyllästy hommaan. Seuraavaksi työn alle pitäisi varmaan laittaa Voten kastemekko, johon ohje löytyi Novitan lapsinumerosta. Samasta lehdestä löytyi hyviä ohjeita vauvan villavaatteille. Ostin nimittäin puoli kiloa luonnonvalkoista baby merino woolia Milanosta juuri tähän tarkoitukseen. Voihan se olla, että jossain kohtaa huudan apua ja kärrään puikot lankoineen jollekin neulontaihmiselle (=äiti), joka pelastaa pikkuisen häpeältä kastepäivänä ja paleltumiselta pakkasella. Meillä päin tällä hetkellä vallitsevat kesäolosuhteet kun eivät millään lailla innosta villalangan neulomiseen.. Tarkoitus oli talven aikana neuloa varastoon ystävien pikkuisille sopivia villasukkia ja -tumppuja, mutta kun ei niin ei. Yksi ystävistäni sai tytön viikko sitten, toisella laskettu aika on muistaakseni ihan näinä päivinä. Lisäksi Kaapo saa pikkusiskon tai -veljen viikkoa paria aikaisemmin omaa laskettua aikaani. Valmistuneita sukkia ja tumppuja on siis tasan nolla kappaletta.

Mutta puikot ovat taas kilisseet (oli muuten outoa se kilinä, kun olen tottunut käyttämään bambupuikkoja), ja sehän on ihan positiivinen asia. Valmiita tuotoksia esittelen ihan valokuvin, kunhan niin pitkälle pääsen.

Edit: Kesäolosuhteet ovat vaihtuneet myrskyksi, on pirun kylmä ja tuulee, että ehkä se villalanka ei olekaan niin vastenmielinen ajatus :o)