Hyvin hyvin pitkään meillä ollaan menty ruoan suhteen ylitse siitä mistä aita on matalin. Lapset ovat oppineet kovin ruoka-ainekriittiseksi, joten olemme tehneet Miehen kanssa tyypillisen virheen ja antaneet periksi. Meillä on siis syöty sitä mitä lapset syövät. Nyt kuitenkin se ainainen muussi ja makkara sekä makaroonilaatikkokiintiö on tullut täyteen. Ja lapsi-polotkin saaneet tottua uuteen ruokakuriin talossa. Ruoasta ei ole pakko tykätä, mutta kaikkea on maistettava. Toivon mukaan peliä ei ole vielä menetetty, ja saamme lapsista kaikkiruokaisia.

Viikonloppuna meille tuli vieraita. Tai mitä vieraita, ystäväni Äm:n olen tuntenyt yli 30 vuotta ja hän on miehensä kanssa Kuopuksen kummeja. Koska Äm on ruoka-alan raudanluja ammattilainen, yritän aina parhaani mukaan tarjota heille erityisen hyvää ruokaa. Tällä kertaa onnistuin ainakin omasta mielestäni erinomaisesti.

Alkuruoaksi tarjosin bataattisosekeittoa höystettynä lorauksella savujuustokermaa sekä nokareella yrttituorejuustoa. Kaksi isohkoa bataattia kuoritaan ja pilkotaan, keitetään kasvisliemikuution kera kypsiksi ja soseutetaan. Sekaan suolaa, mustapippuria, kermaa ja tuorejuustoa. Helppoa, hyvää ja nopeaa. Päälle kruntonkeja ja seuraksi vielä omatekoisia juustosarvia, mikäli muistaa laittaa ne tarjolle. Minä en muistanut :)

Pääruoka oli perinteisempää: porsaan sisäfilettä kokonaisena uunissa paistettuna. Lisäkkeenä lohkoperunoita sekä porkkanatikkuja niinikään uunissa kypsennettynä. Kastike tehtiin savujuustokerman jämästä ja tuorejuustosta. Perussettiä, mutta kyllä maistui.

Jälkiruoaksi oli suklaakakkua valkosuklaa-vadelmamoussetäytteellä. Kuorrutus hakee vielä muotoaan, hakusessa on se täydellinen kakunkuorrute. Lähitulevaisuudessa meillä siis syödään  hirvittävä määrä suklaakakkuja kun rouva testaa parasta yhdistelmää.. Mutta jahka se täydellinen suklaakakku syntyy, niin kerron tarkemmat speksit.

Lahjaksi sain Kinuskikissan leivontakirjan. Selailin sitä jo mainitun ystäväni luona aiemmin keväällä ja ihastuin. Kinuskissan blogia olen lukenut jo monta vuotta ja se on ehdoton suosikkini leivontablogien saralla.