Kaappiin oli ilmestynyt jostain yksi Pirjo Hassisen kirja. En tiedä mistä se on ilmestynyt ja milloin. En edes sitä onko se minun vai jostain lainassa. Että jos joku tunnistaa kirjan omakseen, voi ottaa yhteyttä. En ole ennen Hassisen kirjoja lukenut. Enkä osaa edes sanoa syytä. Ei ehkä vaan ole koskaan osunut kohdalle. Nyt kuitenkin taruin Suistolaan.

Kirja kertoo 50-luvulla syntyneen miehen elämästä niin lapsuudessa, nuoruudesta 70-luvulla sekä keski-iästä 2000-luvulla. Kirja oli äärimmäisen hyvin kirjoitettu. Vaikka kertomus poukkoili ajasta toiseen, sen mukana pysyi vaivatta. Eikä sitä meinannut malttaa laskea käsistään. Kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta, juoni piti otteessaan. Kirjan teemoja ovat ystävyys ja rakkaus, lapsuusmuistot ja traumat.

En oikein osaa kirjoittaa kirja-arvosteluita siten, että ne olisivat hyviä tai paljastamatta juonta. Mutta jos haluat laadukasta kotimaista luettavaa, lue tämä kirja. Se sai minut kiinnostumaan Hassisesta kirjailijana ja varmasti tutustun hänen tuotantoonsa toistekin.