Tuli tuossa aamupäivästä mieleeni muuan juttu. Kun mietin pitäiskö sitä laittaa tukkansa vai ei. En laittanut, mutta harjasin sen kyllä. Se kun on ihan sama miltä sitä näyttää kotona ollessaan, eikä ulkonäkö kiinnosta sitäkään vähää mitä ehkä normisti nyt kun esikoinen makaa nenämahaletkussa sairaalassa. Poika muuten saattaapi päästä tänään kotiin.

Joskus raskausaikanani pohdiskelin täälläkin sitä miksi niin moni nainen repsahtaa ulkonäöllisesti synnytyksen jälkeen. Enkä tällä nyt tarkoita niitä raskausarpia, roikkuvia tissejä ja löysää vatsanahkaa. Vaan ihan sitä että kampaajalla ei oikein enää käydä, eikä meikkiäkään kulu edes nimeksi.

Tänään sitten koin ilmiön ahaa-elämyksen. Mikäli kotiäiti tälläisi itseään samaan malliin kuin ennen lapsia tai vaikka sinkkuaikoinaan, ei hän yksinkertaisesti koskaan ehtisi mihinkään. Minä ainakin sinkkuaikoina aloitin illan bileisiin valmistautumisen jo iltapäivästä. Laitoin rullat hiuksii, ajelin säärikarvat, nypin kulmat, meikkasin ja valkkasin vaatteita. Meillä imetyksen väli on tällä hetkellä sellanen 2,5-4 tuntia. Illan pikkuheppu roikkuu tississä kiinni nonstoppina. Jos vaikka satun pääsemään yksin kauppaan (muualle kuin tuohon lähisaleen) ja paklaamiseni kestäisi iltapäivästä alkuiltaan, en edes ehtisi kauppaa saakka.

Ja onhan siinä se toinenkin puoli. Kun vauva-aikana imetät, haiset maidolle koko ajan. Puklua, pissaa ja kakkaa on ihan jokaisessa vaatteessa koko ajan. Puhtaat vaatteet ovat puhtaana ehkä noin vartin jos sitäkään. Ja kun vauvan lisäksi vielä on hyvin aktiivinen taapero, niin parhaimmassa tapauksessa vaateet menevät vaihtoon ennen kuin saat ne edes päälle. Että ihan sen pienen puklun tai puuron takia et enää jossain kohtaa edes viitsi vaihtaa niitä vaatteita, kun eivät ne seuraavatkaan vaatteet pysy sen pidempään puhtaana, ja pyykkiäkin tulee vähemmän. Ja imettää pitää yölläkin. Jos sinulle sattuu yhtä "Hyvä" tuuri kuin meille, että toinen pojista menee nukkumaan kahdeksan jälkeen ja toinen puoliltaöin ja toinen herää 1-2 kertaa yössä syömään ja se joka nukkuu koko yön, herää 6-7 välillä, niin yöunet äitihenkilöllä jäävät vähiin. Arvaa vaan jaksaako tuollaisilla 5-6h yöunilla paljon kiinnostaa meikkaamiset tai hiustenlaitot. No ei.