Nythän on käynyt siis niin, että minä, allekirjoittanut, olen hurahtanut jumppaan. Kaikki alkoi viattomasti kesälomalla, kun bongasin netistä juoksukoulun. Ja juoksin neljän viikon treenin päätteeksi viisi kilometriä. Sen jälkeen lenkkeilyt ovat jääneet vähän harvemmalle, mutta tavoitteena olisi joka viikko käydä puolen tunnin juoksulenkki tekemässä.

Koska juokseminen on selkeästi sellainen laji joka vaikuttaa vain jalkojen lihaksiin, oli keksittävä sen rinnalle jokin sellainen laji jossa harjoitusta saa myös muu osa kropasta, ja erityisesti keskivartalo. Selailin kuntosalini syysohjelmaa, ja bongasin sieltä vanhan tutun: BodyBalancen. Ensimmäisen kerran ikinä liikuntasuorituksen jälkeen ymmärsin sen miten kaikki hehkuttavat sitä hyvänolontunnetta, joka liikunnasta tulee. Tunti on tiistaiaamuisin ja se saa tällaisen paatuneen aamutorkunkin liikkeelle ajoissa. Ja antaa työpäiväänkin sellaisen mukavan vireen.

BodyBalance sekoittaa sujuvasti tai chita, joogaa ja pilatesta. Ohjelma tarjoaa niin venytyksiä kuin lihaskuntoliikkeitäkin. Ja tällaiselle toimistotyöntekijälle tärkeitä kiertoja, sekä lisää rangan liikkuvuutta. Koska olen yhtä notkea kuin heinäseiväs, tämä lajii sopii lisäämään sitä notkeutta.

Ja koska innostuin ihan suunnattomasti tästä, ajattelin uskaltautua kokeilemaan paria muutakin tuntia. Tanssillista Sh'Bamia sekä ehkä mahdollisesti jotain muokkaustuntia. Liikunta voi siis ehkä olla myös hauskaa ja kivaa, ei sen välttämättä tarvitse olla aina hampaat irvessä suorittamista.