Tämä vuosi on suomalaisen kansallispuvun 130:s juhlavuosi. 5.8. on vakiintunut kansallispuvun syntymäpäiväksi, ja tänäkin vuonna kansallispukujen tuuletuspiknikkejä järjestetään tuon ajankohdan tienoilla ympäri Suomen. Tapahtumalla on oma nettisivu, sekä Facebook-sivunsa, josta saa lisätietoa tapahtuman historiasta, sekä tapahtumapaikoista. Facebookissa on niin ikään Kansallispuku-ryhmä, jossa käydään keskustelua kaikkeen mahdolliseen kansallispukuasiaan liittyen, ja joskus ehkä asian vierestäkin ;o)

Minulla ei ole omaa pukua, koska aika ja raha, tai pikemminkin niiden puute, toimivat tehokkaina filttereinä sellaisen hankintaan. Lisäjärkytyksekseni tajusin, että Pirkanmaalla (lue: kotikaupungissani tai sen ympäristökunnissa) ei ole tarjolla kurssia, jossa puvun voisi tehdä itse. Lähin paikka on ollut Hämeenlinnassa, eikä talvikelillä tunnin ajomatka suuntaansa oikein houkuttele, ei edes kansallispuvun vuoksi. Ja voihan se olla, että kotonakin tulis sanomista.

Mutta, asiasta kiinnostuneille suosittelen yllä olevia linkkejä, sekä tuossa omissa suosikeissani näkyvää Sukkulalla ja neulalla-blogia, jota kirjoittaa kansallispukuammattilainen ja yli 20 vuotta tuntemani todella taitava käsityöläinen Soja Murto.