Kävinpä sitä sitten minäkin ihmettelemässä n. 5999 muun fanin kanssa bändin uutta laulajaa. Ja hyvinhän se Raaka-Arska veti! (Nightwishin foorumilla tosin joku tamperelainen ex-fani avautui, että raaka-arska on oikeasti jonkun popedan roudari, ja asian tietää jokainen suomalainen ja etenkin tamperelainen. Minä en tiennyt ja täytän noista kriteereistä molemmat. Tosin enpä ole koskaan popedan musiikistakaan sen suuremmin pitänyt. Ja iältäni olen vain muutamia vuosia nuorempi kuin ko. ex-fani, että eipä se edes mikään ikäkysymyskään ole).

Minun mielestäni keikka oli AIVAN MAHTAVA! Olen Nightwishin nähnyt livenä kaksi kertaa aiemminkin, Helsingissä silloin kun Tarja heivattiin, ja aikoinaan Himos-festareilla ennen kuin bändi sinkosi hurjaan suosioonsa. Jälkimmäisestä keikasta tykkäsin enemmän, vaikka en mikään fani ollutkaan. Helsingin keikalla bändin kemia ei ollut parhaimmillaan, joskin tunnelma areenalla oli huikea. Itse en ole koskaan ollut mikään hillitön Tarja fani, bändin musiikista olen tykännyt. Lähinnä on tullut mieleen, että lavalla on suuri diiva ja hänen lakeijansa. Aneten tultua bändiin, on selvästi havaittavissa parempi yhteishenki ja kemia bändin jäsenien välillä. Mielestäni Anette sopii bändiin kuin nenä pääähän. Nyt minusta tuli toden teolla Nightwish fani.

Keikalla oli mieletön tunnelma (ainakin kentällä). Anette veti osuutensa loistavasti. Ja livenä A kuullostaa vieläkin paremmalta kuin levyllä. Pikkasen jännitti miten vanhat biisit sopivat Aneten äänelle, ja hyvinhän se sopivat. Nemosta tykkäsin ihan hirmusti, ja suosikkibiisini I wish I had an angel kuullosti sekin hyvälle. Toki varmasti vanhoissa biiseissä on sellaisiakin jotka eivät Aneten äänelle taivu, mutta nyt esitetyt hän veti hienosti. Poikien soitanta meinasi jäädä kakkoseksi, kun kaikki huomio kiinnittyi laulajaan, mutta kyllä pojatkin vetivät loistokeikan. Koska en muista uuden levyn biisien nimiä (tai vanhojenkaan), niin kauheen vaikea kertoilla sen suuremmin missä kaikissa kappaleissa kukin onnistui hyvin. Marcon lauluosuudet olivat upeita, raaka miesääni sopii heleän naisäänen rinnalle loistavasti. Tykkäsin kauheasti Marcon esittämästä kelttihenkisestä biisistä (Mies oli sitä mieltä että pilasivat koko keikan fiiliksen), ja uuden levyn ykköskappaleessa Jukka veti hianosti. Ja jossain vanhemmassa biisissä Empun kitara oli itkettävän hyvä.

Keikka alkoi Bye Bye Beautifulilla. Ja hyvin alkoikin, jengi saatiin mukavasti fiilikseen (jonka Indican kamalan kamalan kamala esiintyminen oli latistanut). Kun en itse ole ikinä tykännyt Indicasta, niin bändin session ajaksi poistuimme ulkopuolelle. Oikeesti, bändi kuullostaa, jos mahdollista, livenä vieläkin kamalammalta kuin levyllä. Ainoa hyvä asia bändin esiintymisessä oli (sen lisäksi että soitti vain 45min ja lopetti), oli Kate Bushin biisin vetäminen. Sen osasi laulaja vetää hyvin. Ja toim. Huom. Se NW:n biisi, jolla Indican laulaja laulaa, on ihan kamala! Instrumentaaliversio on eräs suosikeistani uudella levyllä, mutta laulajavalinnalla hieno biisi on pilattu täysin. Luojan kiitos biisiä ei keikalla soitettu.

Aneten välispiikit suomeksi olivat loistavia. Kiva, kivempi, kives oli minulle uusi juttu ja upposi. Vieläkin naurattaa. Ihan kohtuuhyvin olivat bändin pojat Anetelle suomea opetelleet. Anteeksi, olen ruotsalainen. Perse hikoaa. Minulla on krapula… (vaikka em. Ex-fani löysi huomautettavaa tästäkin, kun Uppsalassa ei kerran enää saa suomea puhua kunnan virastossa, niin ei ole sopivaa että ruotsalainen puhuu suomea, ja heittää jopa läppää.. Kyllä, eräät meistä tarvitsisivat 1) harrastuksia 2) oman elämän 3) lääkityksen..)

Itse keikkajärjestelyt ovat saaneet kritiikkiä. Turvatarkastukset ontuivat, järkkärit eivät tienneet mistään mitään ja olivat töykeitä, narikkaviritys oli surkea jne. Me olimme paikalla hieman puoli kahdeksan jälkeen. Pääsimme sisään 10 minuutissa, ja saimme paikat kentältä melko läheltä lavaa, siitäkin huolimatta, että jätimme Indican väliin. Narikka oli aivan järjetön. Minä ja Mies selvisimme ensimmäisten joukossa jonottamaan, ja meillä meni aikaa ehkä vartti. Loppuja porukasta odoteltiinkin sitten puolitoista tuntia.. Vaikka mieliala lässähti odotellessa, jäi keikasta kaiken kaikkiaan mielettömän hyvä fiilis.

Kiitos bändille (vaikka todennäköisyys sille, että joku teistä blogistaniassa lueskelisi neuleblogia on aikas pieni ;o) ), teitte Aneten suhteen loistovalinnan. Onnea kiertueelle, keep up the great work!