Koska insinööriydestäni huolimatta en ymmärrä tietokoneista (tai muistakaan) oikeastaan yhtään mitään, niin tietokoneellani, niin koti kuin työkin, tapahtuu aina aika ajoin kaikkea jännää.

Työkone päätti yhtäkkiä pistää MS Officeen näkyville Office assistantin. Tiedättekö, sen ärsyttävän klemmarin, joka aukoo päätään joka välissä. Paitsi että nykyään klemmarin saa vaihtaa Einsteiniksi, kissaksi, koiraksi, maapalloksi ja ties miksi muuksi. Itse anti-eläinihmisenä valitsin kuitenkin kissan. Siitä yksinkertaisesta syystä, että kissaa on äärimmäisen viihdyttävä seurata tietokoneen ruudulla. Ja se päästelee ääniäkin, naukuu ja kehrää. Tosin täytyy tunnustaa, että ekan kerran kun kissa kehräsi, epäilin vahvasti seonneeni lopullisesti.. Juuri nyt se kiersi hännän ympärilleen ja kävi nukkumaan. Hetki sitten se puhdisti itseään ja vielä aiemmin se jahtasi perhosta. Hiljaisempi työpäivä kuluu vaan niin paljon nopeammin kissaa seuratessa kuin ihan peukaloita pyöritellessä. Ja parasta tässä kaikessa on se, että minulla on koko ajan joku Office-komponentti auki ja näytän siltä kuin raivona dokumentoisin tai vääntäisin exceliä. Kun tosiasiassa vaan tuijotan kissaa ja odotan mitä se tekee seuraavaksi.

Insinööriydestä puheen ollen, Ylex aamussa on ollut top 4 listan aiheena tällä viikolla todella vahvasti insinööriys. Oman listansa ovat saaneet kuuluville ainakin insinöörin tytär, insinööriopiskelija sekä insinööri-isä. Ilmesesti olen menettämässä viimeisenkin inhimmillisyyteni rippeen, koska en tosiaankaan näe noissa listoissa mitään hauskaa saati sitten uutta. Ne kun kertovat miltei suoraan omasta elämästäni. Ja kuten minut tosielämässä tuntevat ihmiset tietävät, ei elämäni kuitenkaan ammatinvalinnasta huolimatta ole ihan kamalan kurjaa. Toki ammattini näkyy elämässäni esim. neuroottisena täsmällisyytenä (terveisiä vaan rakkaalle Miehelleni), mutta muuten katson olevani (tai luulen ainakin) ihan normaali ihminen. Lukuunottamatta sitä faktaa että olen hullu. Tosin sitä en tiedä onko hulluus seuraus insinööriydestä, vai vika ihan muualla. Tosin, kaikki insinöörit eivät ole hulluja, eivätkä hullut insinöörejä. Tai sitten kaikilla ei ole diagnoosia.