Yksi parhaista asioista avioliitossa Miehen kanssa on ehdottomasti se, että molemmista on kiva laittaa ruokaa. Ja että molemmat pidämme samanlaisesta ruoasta. Joskus on kiva syödä jotain eksoottisempaa, mutta pääsääntöisesti meillä kuitenkin syödään ihan tavallista kotiruokaa. Joskus se perunamuussi ja uunilenkki, tai jauhelihakeitto vaan on juuri sitä parasta ruokaa.

Minä kerään ruokaohjeita. Niitä on aivan järjetön määrä kaapissa. Ja hyvin harvaa olen kokeillut. Yhteishyvän ruokaliitteestä kuitenkin löysimme loistavan kukkakaalireseptin, jota meillä varmaan tullaan ahkerasti käyttämään.

Kukkakaalipaistokseen tarvitaan:

n. 500 g kukkakaalia

1 prk kolmen juuston ruokakermaa

mustapippuria

(200 g savukinkkua)

Kukkakaali pilkotaan uunivuokaan, päälle kaadetaan kerma ja lisätään mustapippuri. Halutessaan voi lisätä savukinkkurouhetta. Ensimmäisellä kerralla kinkkua laitettiin, toisella ei. Ja rehellisyyden nimissä on pakko sanoa, että se kinkuton versio oli parempaa, kukkakaalin maku tuli paremmin esiin. Kinkun sijaan ripottelimme päälle juustoraastetta, joka sopi paljon paremmin. Paistos laitetaan 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Helppoa ja hyvää.