Minä en ole koskaan ymmärtänyt muoti/tyyliblogeja. Olen varmaan itse kohtalaisen tyylitön. Tai en varmaan, kun olen. En ole oikein koskaan ollut kiinnostunut vaatteista. Jossain kohtaa elämässäni omistin kyllä suorastaan kadehdittavan kenkäkokoelman, mutta lasten myötä sekin on jäänyt heitteille. Kun en käy koskaan missään, en tarvitse korkokenkiä. Niiden kanssa kun on aivan helvetin vaikeeta pysyä kahden leikki-ikäisen mukulan perässä. Nyt työni on sen luontoista, että olis ihan jees kun osais pukeutua tyylikkäästi.

Eksyin jotain polkua myöten aivan ihanaan blogiin (linkki XL Elämää myös tuolla sivupalkissa). Blogissa omien sanojensa mukaan XL kokoinen nainen (täsmennetään nyt sen verran, että kuvien perusteella hän näyttää kurvikkaalta, ei XL-kokoiselta) bloggaa elämästään ja kyllä, muodista. Ja voi vitsit että sieltä sit löytyi ihania vaatteita. Olen oikeasti kateudesta vihreä, miten kokoa 36 suurempikokoinen nainen löytää itselleen just sopivia ja ah niin ihania vaatteita. Minä en vaan osaa. Tilasin työreissua varten kuusi (6) mekkoa, joista kolme (3) oli liian isoja, yksi sopiva ja kiva ja kaksi aksellilla ehkä, mut vaatii jotain muutoksia. Yksikään ei ollut tarvitsemani juhlava kolttu, mut kai noista joku kelpaa. Ja pienen pieni negatiivinen palaute lähtee Ellokselle: jos vaate ja sen pakkauspussi jostain syystä joutuvat erilleen (esim. siksi että 3v pienen poojan mielestä on tosi hauskaa kun makuuhuoneessa sataa silkkipaperia ja muovia), on täysin mahdotonta saada oikea vaate oikeaan pakkauspussiin, kun missään ei lue muuta kuin että mekko ja musta. Vaikkapa se vaatemerkki olis ihan kiva apu. Nimim. toivoo että pakkas sen oudon näköisen ja kalliin villamekon oikeaan pussiin, ettei maksa 15 e tarjousmekosta 80 euroa... Ja vinkiksi muille, että Elloksen isot koot on sitten tosi isoja. Tietty jos vaate on C-mitoituksella, se vissiin tarkoittaa sitä, että on väljä. Tilasin omaa normikokoani vaatteita, ja suurin osa oli liian isoja. Yksi koko pienempi olis ehkä jo parempi. Mutta noin muuten Ellokselle pitää antaa pisteet siitä, että heillä on tarjolla meille lihavillekin kivan näköisiä vaatteita. Ja uusi tilaus sinne lähtee ihan varmasti lähiaikoina.

Olen joskus vuosia sitten lukenut jostain, että naisen vaatevarastossa pitäisi olla yksi musta neuletakki, yksi musta kotelomekko, yhdet mustat housut ja yksi valkoinen kauluspaita. Näillä kuulemma jo pääsee pitkälle, kun lisäilee erivärisiä asusteita. Minä omistan ne mustat housut ja mustan neuletakin. Haluaisin pitää useammin hameita ja mekkoja, mutta kun en omista sellaisia. Koska olen lihava, ja kaikki vaatteet näyttävät päälläni huonosti istuvilta. En siis vaan osaa pukeutua. Mutta, jahka tässä nyt näytän taas saaneeni itseni laihdutusmoodiin, niin tämäkin ongelma toivon mukaan ainakin pikkasen helpottuu.