Juuei, luvassa ei taas(kaan) ole mitään maailmaa mullistavia teorioita, että elämän tarkoitusta etsivät voivat vaikka lukea Linnunradan käsikirjaa liftareille tämän lukemisen sijaan.


Sinkkuaikoina kevään merkit huomasi siitä, että alkoi puhelin pärisemään ja piippaamaan ihan tolkuttomasti. Kaikki vuosien takaiset treffikumppanit/ex-poikaystävät alkoivat soitella ja pyytää "audienssia". Lähes poikkeuksetta vastaus kuului, että kiitos vaan mutta ei kiitos. Ne poikkeukset oli sellasia, joilta kysyttiin, että kuka helv… "Pekka" (nimi muutettu). Joskus sain, kiitos entisen kaimani, melko suorasukaisiakin ehdotuksia ihmisiltä, jotka luulivat minua ihan toiseksi ihmiseksi. Kevät siis saa veren virtaamaan miesten elimistössä talviaikaa kiivaammin. En tiedä mitä miehet päässään pyörittelevät, kun 1) säilyttävät jonkun kerran baarissa tuhannen kännissä tavatun naisen puhelinnumeroa vuosikausia 2) laittavat samanlaisissa olosuhteissa omituisia vonkausviestejä tälle naiselle, joka kahden viikon kuluttua muistaa, että ei saakutti, toi oli varmaan se tyyppi jonka kanssa juteltiin noin neljä vuotta sitten yhdessä baarissa 3) kuvittelevat että nainen lämpiää kännisistä ehdotuksista joskus kolmen jälkeen aamuyöllä 4) vonkavat exiään vielä vuosikausia suhteen päättymisen jälkeen. Etenkin tuota kohtaa 4 minä ihmettelen suuresti. Jos se nainen on antanut kaikkinä niinä vuosina pakit, niin eikö se ole vähän noloa ja säälittävää yrittää jälleen kerran. Minun keväinen häiriköintini on vähentynyt olemattomiin Miehen myötä, enkä kaipaa sitä yhtään. Sen sijaan sinkkuystäväni huomaavat kevään tulleen tälläkin hetkellä.

Toinen asia, joka on pyörinyt mielessäni liittyy miehiin ja maksulliseen seksiin. Luen parhaillani Sofi Oksasen Puhdistusta, josta kirjoittanen lisää myöhemmin. Iso osa kirjasta kertoo naisten hyväksikäytöstä. Lisäksi törmäsin jokunen aika sitten blogiin, jossa kerrotaan suomalaisten miesten ulkomaanseikkailuista.  

Lähes kaikki tuntemani miehet ovat vannoneet, että eivät maksa seksistä, kun saavat ilmaiseksikin. Iso osa näistä miehistä kuitenkin päätyy seksistä maksamaan, kuka mistäkin syystä. Erityisen halveksuttavaksi näen ne miehet, jotka matkustavat esim. Thaimaahan tai Kiinaan seksin perässä, siellä "työskentelevillä" naisilla kun ei monestikaan ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin myydä itseään. Toisaalta taas, yllättävän moni mies myös menee siihen halpaan, että tuo ulkomailta vaimon itselleen. Myös ulkomaalainen nainen osaa olla ovela ja laskelmoiva, kyllä kai sitä jokusen vuoden jaksaa elää nöyränä palvelijana ja olla miehen makuualustana, kun palkintona on avioero, puolet miehen omaisuudesta ja Suomen kansalaisuus. (Ja nyt sitten ei tartte kenenkään hiiltyä, tiedän ihan varmasti, että osa näistä suhteista perustuu ihan oikeasti rakkauteen, ja liitto kestää siinä missä muidenkin. Mutta halojaa, jos 65-vuotiaalla miehellä on 20-vuotias ulkomaalainen vaimo, niin ei tarvitse olla mitenkään erityisen kyyninen tietääkseen mistä on kyse. Ja näissä tapauksissa mies saa mielestäni ihan ansionsa mukaan.) Yhtäkaikki, en oikeasti pidä huorissa käymistä mitenkään ihailtavana sankaritekona. Mielestäni seksistä maksavat miehet (ja naiset yhtälailla) ovat säälittäviä, ei voi mitään. Itse en IKINÄ kehtaisi myöntää maksaneeni seksistä. Miehet sen sijaan oikein kehuvat sillä. Jos joku minun ystävistäni kertoisi käyneensä maksullisissa, en suinkaan nauraisi hyväksyvästi ja taputtaisi kaveria selkään, vaan toimittaisin tämän sukupuolitautitesteihin ja ÄKKIÄ. Ja jos kyseessä olisi vielä parisuhteessa elävä ystävä, saisi tämä vielä ripityksen kaupan päälle. Mielestäni kun moisessa käytöksessä ei ole mitään ihailtavaa, oli tämä ystävä sitten mies tai nainen. 

On ne miehet vaan sitten kummallisia otuksia. Onneksi tosin on niitä kunnon miehiäkin (kuten omani).