Tein viime vuonna päätöksen, että pyrin jatkossa tekemään lahjoja mahdollisimman paljon itse. Ja jos tämä ei ole mahdollista, suosin kotimaisia käsityöyrittäjiä. No joo, minun ostoillani tuskin työllistyy yksikään yrittäjä, mutta elän toivossa että ajatus kantautuu laajemmalle ja muutkin innostuisivat kokeilemaan samaa periaatetta, saatettaisiin ehkä saada aikaan jokunen työpaikkakin. Tai ainakin yrittäjälle leveämpi leipä. 

Toteutin isolta osalta ajatusta menneenä jouluna. Tein yli puolet lahjoista itse. Mies, lapset, äiti, veljen parempi puolisko sekä nuorempi kummityttö saivat ostolahjat. Edellä mainituista äiti sai Väreen ja veljen parempi puolisko lahjakortin lankakauppaan.

Väreen on suunnitellut ja toteuttanus Soja Murto. Sojan tunnen vuosikymmenten takaa, olemme olleet samassa koulussa yläasteelta lähtien. Olen harvoin niin innostunut mistään vaatekappaleesta, kuin nyt olen Väreestä. Kaikessa yksintertaisuudessaan idea on nerokas ja ah niin kaunis. Katsokaapa vaikka itse *): 

351-780-img_5518m-normal.jpg 

 

349-771-huutokauppasojamurto-normal.jpg

348-769-img_5527m-normal.jpg

Kuvat: Susanna Mattheiszen / Soja Murto

Kokeilin Värettä päälleni joulun jälkeen, ja se vaan on ihana. Koska materiaalina on villa, se lämmittää palelevaa. Aaltomainen pinta on todella kaunis. Sukulaisille vihjeeksi, että tällaisen kolmoskoon saa minulle tilata lahjaksi ihan koska vaan.

Omatekoisista lahjoista sisko sai Kotitiikeri sukat Kirjopirkasta:

WP_20131217_004-normal.jpg

Iskälle puolestaan lähtivät pipo ja kämmekkäät:

WP_20131214_006-normal.jpg

Pipo: Globular Hat, lankana Gjestal Bris, mallina toimi Esikoinen

WP_20131214_001-normal.jpg

Kämmekkäät: malli omasta päästä, lanka Gjestal Bris, peukalokiilan ohje Ullaneuleesta.

Kummityttö sai setin, kaulurin, pipon ja kämmekkäät:

WP_20131214_008-normal.jpg

Kämmekkäät: Lanka Novita Isoveli, malli oma.

 

WP_20131214_007-normal.jpg

Kauluri: Idea Rinsessa-kaulurista, toteutus oma, koska en ymmärtänyt lukemaani ohjetta. Lanka Gjestalin Maijaa. Mallina toimi Esikoinen, joka ei halunnut kasvojaan näkyville, koska päällä on tyttöjen väriä. Napit ovat messulöytö muistaakseni Sinooperin miljoonalaatikosta.

Piposta ei valitettavasti löytynyt kuvaa tänne lisättäväksi, mutta tässä linkki Ravelryn projektisivuille.

Lienee turha mainita, mutta kuvat olen ottanut ihan itse :D

Joulun aikaan pääsin omakätisesti tutustumaan myös Ilun lankoihin, tai lankaan, kun Ravelryn jouluvaihdossa omasta paketistani putkahti sellainen. Käsituntuma oli hurmaava, niin pehmeää lankaa. Tästä ei ole neuloutunut vielä mitään, etsiskelen edelleen täydellistä ohjetta lähes täydelliselle langalle. Pipo? Kauluri? Joka tapauksessa jotain, joka tulee ihoa vasten. 

Koska olen nyt innostunut kotimaisuudesta ja käsityöstä, saatan seuraavaksi blogata suosikeistani laajemminkin. Pääsääntöisesti aiheena on lanka, mutta mukaan mahtuu varmasti muutakin.

*) Lukijoille kerrottakoon, että ostin Väreen ihan rehellisellä rahalla, enkä ole tästä postauksesta saanut minkäänlaista palkkiota.