Kaikkihan sitä nyt pyykkiä osaa pestä.. Niin minäkin luulin, mutta olin väärässä.

1. Kun peset pikkupoikien sukkia, käännä ne aina oikein päin. Nurin päin pestessä sukkien sisälle jää aivan järjettömästi hiekkaa, eikä pesusta ole näin ollen mitään hyötyä. Sama saattanee päteä myös pieniin tyttöihin, mutta en ole varma.

2. Tarkista aina housujen, huppareiden ja takkien taskut. Pikkuauton kolina kuulostaa ilkeältä lingotessa, ja aiheuttaa milteipä slaagin kuivausrummussa.

3. Tee kohdan kaksi toimenpiteet myös puolison vaatteille, siitäkin huolimatta että kyseessä oleva henkilö on itse pyytänyt sinua pesemään vaatekappaleen x.

4. Jos peset pyykkiä useamman koneellisen päivässä, on kuivausrummun hankinta kohtalaisen hyvä idea. Joo, se vie sähköä, mutta lapsiperheen pyykkimäärällä pyykkinaruja saisi olla ympäri taloa kilometreittäin.

5. Villavaatteita ei kannata pestä kuudessakympissä. Ja niitä ei Superwash merkittyjä edes neljässäkympissä. Ellei sitten tarkoituksena olekin kutistaa aikuisten villapaita lapselle sopivaksi tai lapsen villavaatteet nukelle.

6. Älä myöskään laita kohdassa 5 mainittuja vaatekappaleita kuivausrumpuun, vaikka ne olisivatkin selvinneet pyykkikoneesta.

7. Pyykkiä pestäessä on hyvä muistaa avata koneen pesuhana sekä lisätä koneeseen pesuainetta. Vesi yhdessä pesuaineen kanssa tuottaa puhtaustasoon huomattavan parannuksen, kuin pesu ilman jompaa kumpaa ainesosaa.

8. Pesusieni sekä kylpylelun imukuppi kestävät 60 asteen pesun paremmin kuin villasukat.

9. Taskuun jäänyt nenäliinä sotkee koko koneellisen valkoisella nöyhtällä. Kuivausrummussa nöyhtä irtoaa, mutta saattaa tukkia nukkasihdin. Suosittelenkin siis kohdan 2 toimenpiteitä ennen pesua.

10. Hyvä esikäsittelyaine on lapsiperheessä ehdoton. Muussa tapauksessa iso osa vaatteista on kertakäyttötavaraa.