Tämä päivän puheenaihe. Sikainfluenssa. Ja ne rokotukset. Kun en saa mielestäni mistään kunnollista tietoa asiasta. Onko se nyt sitten ihan 100% varmaa, että jos sen rokotteen otan, en ko. tautia voi saada? Ja onko se yhtä varmaa, että Hermannille ei tule rokotteesta mitään komplikaatioita? Insinööri-ihmisenä minä tahdon numeerista tietoja, prosentteja ja tutkimustuloksia. Joita en siis tästä taudista ole muita löytänyt kuin nuo USA:n tulokset siitä, että tauti on raskaana oleville vaarallisempi kuin muille.

Ja jos se rokote kerran on niin hemmetin turvallinen, niin miksi terveydenhoitoalan ihmiset kieltäytyvät sitä ottamasta. Tämä pistää miettimään. Ja rokotteellahan on sivuvaikutuksiakin. Ja kamalia sivuvaikutuksia. Noin niinkun muutaman listalta poimiakseni. Miten nämä sivuvaikutukset sitten vaikuttavat tuolla sisälläni köllöttelevään lapseen? Voiko myös pieni saada nuo oireet, vaikka itse en niitä saisikaan?

Surffasin eilen illalla (myöhään, big mistake) THL:n sivuille, josta KUVITTELIN saavani nuo em. tiedot. Olinpa väärässä. Siellä kerrotaan vaan että rokote suositellaan otettavaksi ja että rokotteen sisältämät adjuvantit ovat testattuja. Ja sitten lueteltiin ne sivuoireet, joita rokotteesta voi saada. Ja se listä ei muuten sitten ole ihan lyhyt. Vakavimpana  Lisäksi sanottiin, että rokotetta on testattu tuhansilla raskaana olevilla naisilla. Ja tuon pitäisi sitten lohduttaa. Kuinka moni näistä naisista on jo synnyttänyt ja kuinka monen lapsi on ollut täysin terve?

Olen meinaan hiukkasen kateellinen naapurilleni, joka ehti jo synnyttää, eikä joudu enää tämmöisiä miettimään. Mitä enemmän asiaa koitan selvitellä, sen enemmän menen sekaisin ja ahdistun. En tosiaankaan enää tiedä mitä pitäisi tehdä. Ehkä vuokraan jostain muovisen kuplan ja asustelen siellä kunnes Hermanni päättää syntyä.