Joskus kymmenisen vuotta sitten sain eräältä lääkäriltä "diagnoosin", että raskaaksi tulemiseni olisi hyvin epätodennäköistä. Reilu parikymppiselle sinkulle tuo uutinen ei ollut mitenkään maailmaa mullistava, joskin muistaakseni tunsin jonkunlaista surua jossain syvällä, jota en oikein tunnustanut edes itselleni. Vuodet kuluivat ja pikkuhiljaa aloin sopeutumaan ajatukseen siitä, että minusta ei koskaan tulisikaan äitiä. Aika ajoin asiaa surin, mutta realisti minussa ajatteli, että voisinhan saada lapsen muutenkin, esim. adoptoimalla.

Viisi vuotta sitten opiskelin Kiinassa, ja siellä kavereideni kanssa kauhisteltiin uutista, jossa Shanghaista oli löydetty tyttövauva roskiksesta. Sitä en enää muista oliko vauva löydettäessa elossa vai kuollut. Toki varmaan jokainen meistä oli tietoinen tyttöjen kohtalosta yhden lapsen politiikan maassa. Takanamme sattui kävelemään suomalainen nainen, joka kuuli keskustelumme ja kertoi meille tuollaista sattuvan viikoittain.

Vuosi pari Kiinan keikan jälkeen aloin ottamaan selvää kansainvälisestä adoptiosta. Tuolloin Kiinasta pystyi adoptoimaan sinkkunainenkin, nykytilanteesta en tiedä. Tuolloin päätin, että minun lapseni on pieni kiinalainen tyttö.

Kului jälleen aikaa ja tapasin Miehen. Biologinen kelloni taisi tikittää, kun lyhyehkön yhdessäolon jälkeen päätimme yrittää vauvaa. Tuon lääkärin muinainen diagnoosi, ynnä ikä ja muut realiteetit mielessäni en uskonut, että meillä tulisi tärppäämään. Itselleni lapsettomuus ei sinällään ollut tuossa kohtaa mikään suuri asia, ja kun Miehelläkin oli jo tytär ennestään, ei sinällään mitään paineita asiasta ollut. Vain muutamaa kuukautta myöhemmin raskaustesti näytti positiivista. Olin yllättynyt ja järkyttynyt. En millään voinut tajuta, että kaikki oli käynyt lopulta niin helposti.

Alkujärkytyksestä toivuttuani lapsen tulo perheeseemme oli hyvinkin iloinen asia. Nyt ollaan tilanteessa, jossa tämä miltei lapsettomaksi tuomittu nainen on toistamiseen raskaana, ja tämä toinen raskaus saatiin alkuun nopeammin kuin oltiin ajateltukaan. Että mitä ilmeisimmin olemme Miehen kanssa hyvinkin hedelmällisiä. Joskus asiat menevät näinkin päin.