Niili-sarjan uusin kirja. Odotin kuin hullu puuroa kirjan lukemista. Sain sen joululahjaksi, ja näin pitkään meni ennen kuin sain sen otettua käsiini. Kirjan pelastaa Smithin uskomaton lahja kuvailla asioita elävästi. Muissakin sarjan kirjoissa on seikkailtu henkimaailmassa, mutta tämä uusin vie sen osuuden ehkä hiukkasen liian pitkälle.

Tykkäsin ja en tykännyt kirjasta. Kivaa ajanvietettä, mutta epärealistiset tapahtumat kieltämättä saivat minut tympääntymään. Olen vaan tykännyt aikaisemmista osista enemmän, niissä rakkaus oli aidompaa kuin tässä kirjassa, jossa rakkaus on pelkkää lihan himoa. Edellisen osan luulin olevan viimeinen, tämän toivoisin olevan sarjan viimeinen. Joskin kirjan loppu lupaa jatkoa. 

Seuraavaksi lukulistalla on Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Saman kirjailijan Leijapoika oli upea, katkeransuloinen kirja, ja tämä uusikin on saanut loistavat arvostelut.

Muuten elämässä kaikki ennallaan. Pahin kriisi on selätetty ja kohti kevättä ollaan menossa, vaikka lumimyrskyjä on ilmassa ollutkin.