Meidän perheessämme (lapsuuden siis) on tullut hyvinkin tutuksi tuo otsikon termi. Ja sehän tarkoittaa sitä, että joskus (tai yleensä) kun ruokaa laitetaan, on jo niin kova nälkä, että on pakko ottaa jotain ruokaa sitä pahinta terää taittamaan, että jaksaa laittaa ruokaa (eikä minun tapauksessani ole niin pirun kiukkuinen). Hyvin usein tilanne tulee päälle mökillä, jossa aikaa vietetään paljon ulkona ja nälkä tulee hieman varkain. Ja kun se sitten iskee täydellä teholla päälle, on ensin tehtävä tulet grilliin, pestävä perunat järvessä, kasvatettava salaatti jne. Aikaa näihin menee hieman kauemmin kuin kaupunkioloissa. Ja nälkä on niin kamala, että edes oma äitini ei enää kestä minua. 

Olin tässäkin asiassa sen verran yksinkertainen, että en ymmärtänyt tuon termin olevan perheen sisäinen keksintö, vaan kuvittelin pienessä mielessäni sen olevan ihan, jollei nyt yleismaailmallinen keksintö, niin ainakin yleissuomalainen juttu. Tämä selvisi minulle kun Mies ihmettelin mitä ihmettä on ruoanlaitto ruoka. Ja ei, ruoanlaitto ruoka ei ole sama kuin alkupalat, ne syödään erikseen.

Viime aikoina ruoanlaitto ruokaa on kulunut melko lailla, kun oma nälkä ja lapsenhoito sattuvat turhan usein päällekkäin. Jälkimmäisestä puheenollen, vaipanvaihto kutsuu..