Tajusin just et ens viikolla on joulu. Ja tulevana viikonloppuna tarttis käydä tonttuilemassa ja viemässä lahjat, ja prkl vieköön pari pakettia pitäs laittaa postitse. Postitettavat lahjat on kyllä hankittuna, että ei tarttis muuta kun paketoida ja viedä ne postiin.. Et tiedoksi kaikille muillekin, jouluaatto on ensi viikon perjantaina.

Toinen murheenkryyni on sitten nuo itsetehdyt. Yksi lahja on vailla nappeja. Napit on ostettu ja hukattu, kun en muka ole ehtinyt niitä paikalleen laittaa. Yksi lahja on muuten valmis,  mutta päättelemättä. Ja viimeisestä lahjasukkaparista se toinen on vielä puikoilla, kantalappua on neulottu ehkä kuusi kerrosta. Miten ihmeessä tässä aina käy näin? Joulu on joka ainoa vuosi joulukuun 24. päivä. Miten kummassa se voi aina sitten kuitenkin yllättää? No, eipä tarvi miettiä mitä sitä vapaa-aikanaan tekee. No joo, päättelyyn menee ehkä puolisen tuntia, nappien ompelemiseen sama. Et toisen lahjan saa valmiiksi yhden illan aikana. Jahka ne napit löytyvät jostain..

Joululahjoja on vielä jokunen hankkimatta. Muutenhan niillä ei mikään älytön kiire ole, mutta.. Kaksi ostamatonta lahjaa pitäs olla ostettuna ja paketoituna la aamuun mennessä. Ja iso kasa muita paketteja odottaa paketoimista. Jotka on siis menossa siihen samaan hemmetin kuormaan. Pitää vissiin laittaa hösseliksi heti tänään, et sais ne postitettavat lähetyskuntoon ja huomenna postiin. Joulukorteista en viitti edes puhua. Puuttuvat lähetetään sit ykkösluokassa joskus ens viikolla. Ja minä kun päätin jo kuukausia sitten, että tänä jouluna ei tule kiire, ei stressi, eikä paniikki. Mut tulee ehkä silti..