Ihan luja idea järjestää häät kolmen kuukauden varoitusajalla. Toivottavasti kaikki saadaan valmiiksi ajoissa..

Tähän mennessä tapahtunutta:

  • Hääpukukangas on ostettu. Tuli melkein jo paniikki, että se on liian paksua paksuna olevalle morsiamelle, kun on pellavaa. Mallailin sitä äsken alati kasvavan mahani päälle, ja se näytti pirskatin nätille. Ett ehkä siitä hyvä tulee. Nyt kun vielä sais soitettua sille ompelijalle.. Alusvaatteet ovat ihan hakusessa, kun ihan äitiysvermeissä en haluaisi päivää viettää. Kivahan se olis Mieskin yllättää. Tosin tollasen äitiysalkkarit vois olla melkoinen yllätys :D
  • Sormus ostettu, kaiverretettu ja haettu. Pikkasen oli pakko sovittaa sitä sormeen, kun kotiin palasin aamun kaupunkireissulta (suosittelen muuten kaupungille menoa ennen kymmentä, löytyy parkkitilaa, eikä mene muiden autoilijen kanssa hermo. Lisäksi rikkinäinen ilmastointi autossa ei ole ongelma, kun auto on yön jäljiltä vielä viileä..)
  • Aika kampaajalle varattu. En edes uskalla ajatella kuinka paljon lysti tulee maksamaan. Viikkoa ennen häitä käyn värjäyttämässä hiukseni ja hääpäivänä sitten varsinainen kampaus. Nyt kun vielä saisi päätettyä millaisen kampauksen sitä haluaisi.. Kampauksen pitäisi kestää kaksi päivää, olla minun tyyliseni ja kiinni. Puvusta ei tule pitkää, mutta haluan siihen kuitenkin linnanneitomaiset hihat, joten samaan tyyliin voisi kampauskin olla. Lettejä, kiharoita, nutturaa... Haluan kaiken! Ja sitten se pakollinen tyhmä kysymys: koska minulle ei tule huntua, eikä tiaraa, niin mistä pirusta saisi edullisesti jotain hiuskoristeita kampausta koristamaan? Hääpäivän koruina minulla siis on vihkisormuksen lisäksi Kalevala korun Vanamo kääty ja rannekoru. Todellakin aion yhdistää hopea- ja kultakorut.
  • Kampaaja myös meikkaa minut vihkipäivää varten. Juhlpäiväksi tarvinnee koittaa itse väsätä jotain tuohon naamavärkkiin. Kun juhlat alkavat jo aikaisin, ja pitäisi itse olla paikalla jo hyvissä ajoin auttelemassa.
  • Ruokapuoli on jotakuinkin hallinnassa. Salaatteja tilataan ystävältäni Äm:ltä, niin saadaan pidettyä rahat "omassa porukassa". Mitä sitä suotta vieraalle maksaa, kun voi maksaa tutullekin. Muuten ruoka on ihan basic-kamaa: savulohta, perunoita, salaatteja, lihapullia, mummon karjalanpiirakoita, mustaamakkaraa..
  • Häälahjalista on hakusessa. Ideana oli kerätä rahaa huonekaluliikkeen tilille, mutta ko. liikkeessä tili ei ollutkaan mahdollinen. Joten ehkä saamme 10€ lahjakortteja sinne kasakaupalla :) Häiden tarkoitushan on ihan oikeasti juhlia minun ja Miehen rakkautta (yökkis, kuullostaa ällöromanttiselta), eikä kerätä lahjoja. Mutta kun jotkut kuitenkin haluavat muistaa meitä myös lahjoilla. Ja koska meillä on kaikkea kaks, ja oikeasti tarvitsemme uutta sohvaa/vaatekaappia/lipastoa/ties mitä muuta, niin parempi kai pyytää kohdistamaan mahdolliset lahjat ko. alan liikkeeseen. Muutamia tavaralahjoja olis kai pakko keksiä. Luhdan isoja kylpypyyhkeitä ja käsipyyhkeitä voisimme tarvita. Sekä Fiskarsin leikkuuveitsiä.
  • Miehen puku on vielä kaupassa, ja pikkasen jänskättää milloin ehdimme sitä katsastamaan. Kun pukua tarvitaan jo serkkupojan lakkiaisiin muutaman viikon päästä.
  • Morsiuskimppu on muistilistassa, mutta minulla ei ole hajuakaan millaisen haluaisin. Auringonkukkia tuohon aikaan tuskin vielä saa, joten tyytynen perinteisempään ruusuun.
  • Rahanmeno on näinkin pienen budjetin kinkereihin ihan järkyttävää, etenkin kun maksamme lähes kaiken omasta pussista. Toivottavasti saamme aikaiseksi hyvät bileet ja kaikki viihtyvät.
  • Jos joku keksii jotain mitä listasta puuttuu, niin vinkeistä ollaan kiitollisia.