Janne on sitten jostain saanut elämänsä ensimmäisen nuhan. Aikas pitkään ollan taudeilta vältytty, mutta nyt se sitten varmaan alkaa se tautikierre. Jostain luin, että puolen vuoden iässä äidinmaidosta saatu immuniteetti heikkenee, ja on ihan normaalia että ensimmäiset taudit sairastetaan juuri tässä iässä. Yllättävän pitkään meillä ollaan terveenä oltukin..

Poika on tukkoisesta nenästä huolimatta pirtsakka ja hyväntuulinen, mutta yöt on sitten hankalia. Jostain syystä kun hän ei osaa yöllä nukkuessaan hengittää suun kautta. Toissa yönä heräsimme Miehen kanssa ensimmäisen kerran kamalaan korahdukseen ja varmaan molemmat säikähdimme puolikuoliaiksi. Janne-reppana säikähtää niin pirusti kun ei saa hengitettyä ja pärähtää itkuun. Ihan tukossa poika ei koko aikaa ole, mutta sen verran kuitenkin että sen huomaa. Niistäjällä koitin pojan nenää tyhjentää, mutta ei onnistunut sitten millään. Pikkumies kun ei ole paikallaan millään ja inhoaa muutenkin sitä kun nenää kosketaan. Koska nenää ei niistäjällä saatu tyhjennettyä, niin ruuttasin sieraimiin suolaliuosta, joka avasi tukkoisen nenän, ja saimme vielä hetken nukuttuakin, poika äidin kainalossa. Netistä löytyy lukuisia hyviä kotikonsteja nenän avaamiseksi, joten ei kun kokeilemaan.. Mikäli joudumme nuhakierteeseen, niin meille ihan varmasti ostetaan höyrytyslaite, kun sitä monessa paikassa ja mm. Kaapon ja Miskan äidin toimesta suositeltiin. Hätäapuna hyvä "märkä pyyhe patterille" -kikka ei toimi meillä, koska makuuhuoneen patteri ei ole ikinä lämmin.

Pientä lämmön nousuakin on ehkä ilmassa, mutta ei vielä niin paljoa että suppoihin olisimme turvautuneet. Kuumetta mittaillaan ahkerasti, ja tulipa tarkastettua tuttikuumemittarin paikkansapitävyyskin kun mittasimme pojalta kuumetta sekä pyllystä, että suusta. Eroa syntyi huimat 0,1 astetta. Että ihan turhaan on noita tuttimittareita on moitittu. Tottahan toki on, että tuttimittarilla joutuu lämpöä mittamaan pariin otteeseen, ennen kuin lopullinen tulos saadaan, mikäli lapsi on meidän vauvamme kaltainen ja nyppäisee tutin vähän väliä pois. Ennen nukkumaanmenoa sai poika pesuhuoneessa höyryhoitoa, ja pikkuinen nenä aukesi hieman. Jännityksellä sitä sitten odotellaan ensi yötä..